NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ο Βούκτσεβιτς μου είπε ότι θέλει να ενταχθεί την Εθνική Ελλάδας, θα ήταν μία καλή προσθήκη"

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ο Βούκτσεβιτς μου είπε ότι θέλει να ενταχθεί την Εθνική Ελλάδας, θα ήταν μία καλή προσθήκη"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά την ήττα των Μπακς από τους Γουίζαρντς ότι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς του μίλησε κάποια στιγμή και του ανέφερε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς (21 ετών, 2.13μ) αποτελεί κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είχε βραδιά καριέρας στην νίκη των Γουίζαρντς επί των Μπακς. Και, σύμφωνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θέλει να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας!

Ο "Greek Freak" αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ότι ο πρώην φόργουορντ/σέντερ της Παρτίζαν - που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού - τον προσέγγισε πριν από το παιχνίδι και του ανέφερε ότι είναι Έλληνας και θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική Ανδρών.

Η συγκεκριμένη είδηση έχει μεγάλη σημασία, αφού ο Βούκτσεβιτς - γιος του παλαίμαχου ελληνοποιημένου γκαρντ, Ντούσαν Βούκτσεβιτς - πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει αν θα φορέσει την φανέλα της Ελλάδας και ή της Σερβίας. Για την ιστορία, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ έχει άλλα δύο διαβατήρια στα χέρια του: Το ιταλικό (επειδή γεννήθηκε στην Σιένα στις 11 Μαρτίου 2003) και το σουηδικό (από την μητέρα του)!

Αυτό μάλιστα που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν ότι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήθελε να τον καλέσει στα παράθυρα της FIBA για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, αποκαλύπτοντας τότε ότι - βάσει κανονισμών - δεν μπορούσε να το κάνει αυτό μέχρι ο Βούκτσεβιτς να κλείσει τα 21 του χρόνια.

Ο λόγος που ίσχυε αυτό ήταν επειδή Βούκτσεβιτς, που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ελλάδα, πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ως Έλληνας. Αυτό σημαίνει ότι βάσει κανονισμών δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε άλλη εθνική ομάδα εκτός της Ελλάδας μέχρι να κλείσει τα 21 του χρόνια. Ο λόγος είναι ότι ένας αθλητής ή αθλήτρια θα πρέπει να είναι διαθέσιμος/η να συμμετάσχει στις υποχρεώσεις μόνο της εθνικής ομάδας της χώρας από την οποία πήρε μεταγραφή (σσ. στην προκειμένη περίπτωση με την Ελλάδα) μέχρι να γίνει 21 ετών.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Ήρθε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Μίλησα με τον Θανάση και μου είπε ότι είχε παίξει (σ.σ ο Βούκτσεβιτς) στην Ελλάδα μερικά χρόνια. Μου είπε ότι σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς.

Έπαιξε σκληρά απόψε. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτίζαν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Γουίζαρντς και σίγουρα να βοηθήσει και την Εθνική".

Δείτε την απάντηση του Γιάννη για τον Βούκτσεβιτς στο 3:47 του VIDEO:

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ