NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αν όχι ο GOAT"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αντίπαλο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αντίπαλο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αγώνα των Μπακς με τους Λέικερς Ⓒ 2022 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με αφορμή το γεγονός ότι ο "Βασιλιάς" είναι κοντά να σπάσει το ρεκόρ πόντων του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, λέγοντας ότι ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτό έκανε και τώρα μετά την νίκη των Μπακς επί των Μπλέιζερς, με αφορμή το γεγονός ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ πόντων του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Ο "Greek Freak" αποθέωσε τον "Βασιλιά" και δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι ο ΛεΜπρόν ίσως να είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για τον αγώνα με τους Λέικερς και το ενδεχόμενο να σπάσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το ρεκόρ του Αμντούλ-Τζαμπάρ κόντρα στους Μπακς: “Το έχω πει πολλές φορές. Εγώ - αν και πολλοί μιλάνε για τον Μάικλ Τζόρνταν - μεγάλωσα παρακολουθώντας τον ΛεΜπρόν, τον Κόμπι, τον Ντουράντ. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει (σ.σ τον ΛεΜπρόν) ήταν η συνέπεια. Είναι καλός για 20 χρόνια. Δεν είχε ποτέ κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ήταν πάντα διαθέσιμος για την ομάδα του. Πάντα παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Πιθανότατα θα σπάσει το ρεκόρ με τους Θάντερ ή εμάς, αλλά δεν θα μείνει εκεί. Πιθανότατα θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 40.000 πόντους. Φέτος έχει 30 πόντους μέσο όρο, όπως και πέρυσι. Την τελευταία φορά που το έκανε αυτό ήταν, πόσο, 23 χρονών; Είναι τρελό, αλλά γίνεται καλύτερος. Κινείται καλύτερα. Προφανώς καταλαβαίνει το παιχνίδι, αλλά τώρα είναι σαν να κυριαρχεί. Ξέρει πού να πάει, πώς να πάρει μπροστά αυτός.

Προφανώς αυτός έχει θέσει το σχέδιο που θέλω να ακολουθήσω. Πολλοί παίκτες έρχονται και φεύγουν. Είναι καλοί για 2 χρόνια, 3 χρόνια, 5 χρόνια. Εγώ θέλω να είμαι σπουδαίος για +15 χρόνια. Να μπορέσω να κάνω επιτυχημένη την ομάδα μου, να κατακτήσω πρωταθλήματα, να βελτιωθώ.

Όταν σκέφτεσαι τον ΛεΜπρόν, αυτά τα πράγματα σκέφτεσαι. Συνέπεια και το γεγονός ότι είναι σπουδαίος για χρόνια. Θα φτάσει τους 40.000 πόντους και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα μπορέσει να πλησιάσει στο να σπάσει αυτό το ρεκόρ για καιρό. Για να σπάσεις αυτό το ρεκόρ πρέπει να παίξεις 20 χρόνια σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να τραυματιστείς και ίσως το σπάσεις. Κάτι που είναι τρελό. Σίγουρα έχουμε ανταγωνιστεί αρκετές φορές ο ένας τον άλλο.

Προφανώς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη στο Λ.Α, που μας νίκησε στο πρώτο ματς. Δεν θα σκεφτόμαστε το ρεκόρ. Σίγουρα όμως είναι ιστορικό ρεκόρ και πρέπει να βγάλεις το καπέλο σε κάποιον τόσο σπουδαίο. Πρέπει να του δείξεις σεβασμό, να του δώσεις λουλούδια και να ελπίζεις ότι στο μέλλον θα βρεθείς σε τέτοια θέση ώστε να κάνει ο κόσμος το ίδιο με σένα. Σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο GOAT”.

Για το γεγονός ότι ο Μπρουκ Λόπεζ έφτασε τους 15.000 πόντους στην καριέρα του: “15.000 πόντους ε; Αυτός ο τύπος δείχνει καλά. Είμαι περήφανος για αυτόν και όσα έχει πετύχει στην λίγκα. Παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Το βασικό μαζί του είναι ότι ξέρει τον ρόλο του. Όταν ήταν στο Μπρούκλιν ήταν από τους σκόρερ της ομάδας. Όταν ήρθε εδώ, κατάλαβε ότι ο Χόλιντεί, ο Μίντλετον και εγώ είμαστε οι σκόρερ. Είναι ομως ταλαντούχος.

Μπορεί οποιοδήποτε βράδυ να μας δώσει 25-30 πόντους. Αυτό έκανε σήμερα. Είναι τρελό ότι έσπασε το φράγμα των 15.000 πόντων. Σημαίνει όμως πολλά περισσότερα. Είναι απίστευτα αυτά που μας δίνει αμυντικά, πόσα σκριν κάνει, πόσα μπλοκ-άουτ. Είναι σπουδαίο επίτευγμα, θα φτάσει σίγουρα τους 20.000 πόντους. Κάθε χρόνο δείχνει και καλύτερος, γυρίζει τον χρόνο πίσω. Είναι Brook time πλέον. Είμαι περήφανος για αυτόν και σίγουρα έχει πολλά να δώσει πολλά ακόμα”.

Για τα πράγματα που δίνει ο Λόπεζ στους Μπακς: “Ανοίγει τα πάντα, για όλους. Οι αντίπαλοι ψηλοί πρέπει να τον μαρκάρουν στην περιφέρεια, αλλά απομακρύνει τον αντίπαλο μπλοκέρ. Άλλοι παίκτες δίνουν βοήθεια πλέον και αυτό μας δίνει ελεύθερα σουτ. Κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι για όλους μας όταν είναι επιθετικός”.

Για το πόσο του είχαν λείψει οι λόμπες του Μίντλετον: “Μου έβγαλε λόμπα σήμερα; Είναι σπουδαίο. Κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Το θυμηθήκαμε αυτό κόντρα την Ιντιάνα. Όταν είναι έξω, είναι απειλή, οι αντίπαλοι τον μαρκάρουν, του κάνουν double-team, ανησυχούν για αυτόν. Βγάζουμε ελεύθερα σουτ. Πρέπει να είναι ξανά επιθετικός και σίγουρα κάνει πιο εύκολη την δουλειά για όλους”.

Για το γεγονός ότι ο Μπόσαμπ είχε 300 δικούς του ανθρώπους στο γήπεδο: “Αυτό είναι σπουδαίο. Χαίρομαι για αυτόν που είχε δικούς του ανθρώπους στο γήπεδο και μπόρεσε να παίξει και να σκοράρει. Πέρασε καλά”.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ