NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απίθανη τάπα σε alley oop κάρφωμα του Έιτον, ξύπνησε μνήμες από τους τελικούς του 2021

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απίθανη τάπα σε alley oop κάρφωμα του Έιτον, ξύπνησε μνήμες από τους τελικούς του 2021
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία από τις τάπες της χρονιάς σε προσπάθεια για alley oop κάρφωμα του ΝτιΆντρε Έιτον στο ματς με τους Μπλέιζερς και ξύπνησε μνήμες από μία αντίστοιχη φάση από το Game 4 των NBA Finals 2021, πάλι κόντρα στον Έιτον. Δείτε τα δύο VIDEO.

Οι Μπακς ήταν απογοητευτικοί στο Πόρτλαντ και γνώρισαν την ήττα με 119-116 από τους Μπλέιζερς. Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα πάντως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το μυαλό του κόσμου να γυρίσει μερικά χρόνια πίσω, σε μία από τις φάσεις που έχουν σημαδέψει την καριέρα του, αλλά και την ιστορία των Μπακς.

Με το ματς να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και το σκορ στο 115-112 για το Πόρτλαντ, οι Μπλέιζερς έτρεξαν ένα Pick and Roll με τον ΝτιΆντρε Έιτον, ο οποίος ρόλαρε στο καλάθι και δέχθηκε alley oop πάσα, μοιάζοντας έτοιμος να καρφώσει. Τότε όμως εμφανίστηκε μπροστά του ο Γιάννης και τον έκοψε, σε μία απίθανη φάση.

Οι συνειρμοί για αρκετούς ήταν λογικό να γίνουν άμεσα. Παρόμοια φάση, ίδιοι πρωταγωνιστές. Ο λόγος βέβαια για την περίφημη τάπα του Γιάννη στον Έιτον στο Game 4 των NBA Finals 2021 ανάμεσα σε Μπακς και Σανς, τότε που ο "Greek Freak" έκανε μία από τις σπουδαιότερες - και πιο δύσκολες - τάπες όλων των εποχών στον Τζαμαϊκανό σέντερ, στον δρόμο για την νίκη των Μπακς - και τελικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 4-2 νίκες. Η διαφορά βέβαια τότε ήταν πως ο Γιάννης δεν είχε έρθει σε βοήθεια από την αδύνατη πλευρά, αλλά μάρκαρε αυτός το Pick and Roll.

Οι ομοιότητες - και οι μικρές διαφορές - ξεκάθαρες, με τις αναμνήσεις να ξυπνούν σε πολύ κόσμο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ