NBA FINALS

NBA Finals: Το Μιλγουόκι ανθίζει, τα ξενοδοχεία γέμισαν στο 100%

NBA Finals: Το Μιλγουόκι ανθίζει, τα ξενοδοχεία γέμισαν στο 100%
AP PHOTO/STEVE MEGARGEE

Οι επισκέπτες που γέμισαν τα ξενοδοχεία, τα εκατομμύρια που μένουν στην πόλη χάρη στη συμμετοχή των Μπακς στους NBA Finals και η μεγάλη ανάσα μετά από την πανδημία. Ο Χάρης Σταύρου γράφει για τη "χρυσή" εποχή που ζει το Μιλγουόκι.

Λίγες ώρες πριν από το Game 3 των NBA Finals, το Μιλγουόκι ζει τη δική του "χρυσή" περίοδο. Μια περίοδο ανάλογη με εκείνη που ζουν οι μικρές πόλεις των ΗΠΑ όταν φιλοξενούν κάποιο All-Star Game, όταν άνθρωποι από κάθε γωνιά των ΗΠΑ ταξιδεύουν σε αυτές, τις γεμίζουν, τις "χρυσώνουν" για 2-3-4 ημέρες και το πρωί της Δευτέρας αποχωρούν ησύχως έχοντας προσφέρει σημαντική ενίσχυση.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Μιλγουόκι, στην πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν, η οποία λέγεται πως έχει 20 χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο ανθρώπους που πλήρωσαν ΠΟΛΛΑ χρήματα για να μπουν στο Fiserv Forum, αλλά και κόσμο που θέλει απλά να ζήσει την ατμόσφαιρα της Deer District, του πάρτι που στήνεται δηλαδή εκτός γηπέδου και έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε όριο. Αμέσως μετά από το Instagram LIVE που κάναμε το βράδυ του Σαββάτου (10/7) με τον Αλέξανδρο Τρίγκα, μια παρέα μου ζήτησε να την φωτογραφίσω. Η προφορά μου τους κίνησε το ενδιαφέρον και όταν τους εξήγησα ότι ταξίδεψα από την Ελλάδα, μου είπαν ότι και εκείνοι ήρθαν από την Ομάχα για να πάρουν μυρωδιά NBA Finals από τα πάρτι που γίνονται πλέον σε κάθε γωνιά της πολης.

Άνθρωποι του ΝΒΑ έλεγαν ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης έφτασαν στο 100% της πληρότητάς τους, ακόμη και εκείνα που κοστίζουν περισσότερα από 1000 δολάρια για κάθε διανυκτέρευση. Η συμμετοχή των Μπακς στους NBA Finals βοήθησε να υπάρξει μια οικονομική έκρηξη στις επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία την ώρα που συνεχώς αυξάνονταν, βελτιώνονταν και μεγάλωναν μαζί με τα Ελάφια.

Περιμετρικά του Fiserv Forum υπάρχουν πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό, τα οποία είχαν πολύ κόσμο την Παρασκευή (9/7), περισσότερο χθες βράδυ (10/7) και φυσικά θα είναι γεμάτα στη διάρκεια της ημέρας, η οποία, αν όλα πάνε καλά για τους Μπακς, θα αφήσει εκατομμύρια δολάρια στην πόλη.

Το γεγονός ότι το Μιλγουόκι βρίσκεται στο επίκεντρο του αμερικανικού αθλητισμού δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί όποιος δεν έχει επισκεφθεί έστω και για μερικές ώρες αυτή την μικρή, ήσυχη, αραιοκατοικημένη περιοχή της βορειοκεντρικής Αμερικής. Ακόμη και τώρα που οι επισκέπτες είναι δεκάδες χιλιάδες, μια βόλτα ακόμη και στο κέντρο της πόλης βοηθάει για να κατανοήσει κάποιος γιατί την λατρεύουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του. Η σχέση του Greek Freak με το Μιλγουόκι θυμίζει εκείνη του ΛεΜπρόν Τζέιμς με το Κλίβελαντ, μια μάλλον όχι όμορφη πόλη που έζησε μια χρυσή εποχή χάρη στον Βασιλιά και τις δύο φορές που εκείνος αποχώρησε, βυθίστηκε οικονομικά.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ