NBA FINALS

NBA Finals: Τα ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 5

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 ROSS D. FRANKLIN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία σειρά από ρεκόρ στο Game 5 των NBA Finals στην νίκη των Μπακς επί των Σανς, ενώ πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να σημειώσει μία σπουδαία επίδοση. `

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην νίκη των Μπακς μέσα στο Φοίνιξ στο Game 5 (119-123), σταματώντας στους 32 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ, κάνοντας και το κάρφωμα που έκρινε τον αγώνα υπό το βλέμμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Παράλληλα ωστόσο έκανε και μερικά ακόμα ρεκόρ.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο "Greek Freak" έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία των ΝΒΑ Finals που τελείωσε έναν αγώνα έχοντας +30 πόντους, +5 ριμπάουντ και +5 ασίστ χωρίς να κάνει λάθος, κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μόνο οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (2020), Κέβιν Ντουράντ (2017), Ντένις Τζόνσον (1987) και Λάρι Μπερντ (1987).

Παράλληλα, μαζί με τους Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον έγιναν μόλις η 5η τριάδα παικτών μίας ομάδας όπου και οι τρεις σημείωσαν τουλάχιστον 25 πόντους και όλοι σούταραν με ποσοστό καλύτερο του 50%, με την τελευταία τριάδα που κατάφερε κάτι τέτοιο να είναι οι Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ και Τζέιμς Γουόρθι των Λέικερς στους NBA Finals του 1985 κόντρα στους Σέλτικς.

Τέλος, αν ο Γιάννης συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ΝΒΑ Finals που θα τελειώσει σειρά έχοντας +30 πόντους, +10 ριμπάουντ και +5 ασίστ μέσο όρο, σουτάροντας με ποσοστό τουλάχιστον 60%. Προς το παρόν ο "Greek Freak" έχει 32.3 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα μέσο όρο με 61.2% στα σουτ στους φετινούς ΝΒΑ Finals.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

Ο Χάρης Σταύρου από την Αριζόνα και οι Σπύρος Καβαλιεράτος - Στέφανος Μακρής από τα γραφεία του SPORT24 σχολίασαν LIVE την τρίτη διαδοχική επικράτηση των Μπακς επί των Σανς, η οποία που τους φέρνει ένα βήμα από το πρωτάθλημα!

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ