NBA FINALS

NBA Finals: Τα ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 2 των Μπακς με τους Σανς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια Ⓒ 2021 KATHY WILLENS/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία σειρά από ρεκόρ στο Game 2 των ΝΒΑ Finals των Μπακς με τους Σανς (ήττα με 118-108), συνεχίζοντας να γράφει ιστορία.

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν στο Game 2 των ΝΒΑ Finals, γνωρίζοντας την ήττα με 118-108 από τους Σανς, με αποτέλεσμα να πάει στράφι η τρομερή βραδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 42 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs) και 12 ριμπάουντ.

Από ένα σημείο και μετά ο Γιάννης πραγματικά πάλευε μόνος του κόντρα στο Φοίνιξ, το οποίο όμως είχε περισσότερες λύσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σταρ των Μπακς να σπάσει ή να ισοφαρίσει κατά την διάρκεια του αγώνα μερικά ρεκόρ, σε μία ιστορική βραδιά για αυτόν.

Συγκεκριμένα:

- Οι 42 πόντοι που σημείωσε αποτελούν ρεκόρ καριέρας στα playoffs

- Οι 20 πόντοι που σημείωσε στην 3η περίοδο είναι οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ένας παίκτης σε αγώνα των ΝΒΑ Finals την τελευταία 25ετία.

- Ο Γιάννης έγινε τέταρτος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια που σημείωσε τουλάχιστον 20 πόντους σε μία περίοδο μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (1993), Αϊζάια Τόμας (1988 και 1990) και Τζο Ντούμαρς (1989).

- Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε έναν αγώνα στους ΝΒΑ Finals.

- Ο Γιάννης έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με τουλάχιστον 10 παιχνίδια σε μία postseason με τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ριμπάουντ μετά τους Έλτζιν Μπέιλορ, Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ, Σακίλ Ο'Νιλ και Χακίμ Ολάζουον.

- Ο Γιάννης έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ που τελείωσε έναν αγώνα των ΝΒΑ Finals έχοντας +40 πόντους, +10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κοψιματα και +65% στα σουτ.

- Ο Γιάννης έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία 40αρα με double-double σε εκτός έδρας αγώνα σε ΝΒΑ Finals και ηττήθηκε μετά τους Τζον Χάβλιτσεκ των Σέλτικς το 1969 (κόντρα στους Λέικερς) και τον Κέβιν Ντουράντ των Γουόριορς το 2018 (κόντρα στους Καβαλίερς)

TAGS NBA FINALS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ