NBA FINALS 2022

NBA Finals, Σέλτικς: Ο Τέιτουμ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 100 λάθη σε μία σεζόν στα playoffs

Ο Τζέισον Τέιτουμ επιχειρεί λέι-απ κόντρα στον Ντρέιμοντ Γκριν
Ο Τζέισον Τέιτουμ επιχειρεί λέι-απ κόντρα στον Ντρέιμοντ Γκριν Ⓒ 2022 KYLE TERADA/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζέισον Τέιτουμ ολοκλήρωσε την σεζόν 2021/22 καταγράφοντας ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που υπέπεσε σε 100 λάθη σε μία σεζόν στα playoffs.

Ο Τζέισον Τέιτουμ είδε μία τρομερή σεζόν να φτάνει στο τέλος της. Το εμπόδιο των Γουόριορς για τους Σέλτικς, με το Γκόλντεν Στέιτ να κατακτά το πρωτάθλημα με 4-2 νίκες. Στο μεσοδιάστημα πάντως, ο σταρ της Βοστώνης έκανε ένα αρνητικό ρεκόρ.

Ο Τέιτουμ ολοκλήρωσε τα playoffs με 100 λάθη και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που υπέπεσε σε τριψήφιο αριθμό λαθών σε μία σεζόν στα playoffs. Ο νεαρός φόργουορντ είχε ήδη "κλειδώσει" από το Game 5 ότι θα έκλεινε την χρονιά ως ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη σε μία σεζόν στα playoffs. Τα 5 λάθη στα οποία υπέπεσε όμως στο Game 6 τον έκαναν... μία κατηγορία μόνο του.

Για την ιστορία, στα φετινά playoffs ο Τέιτουμ είχε 25.6 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 4.2 λάθη μέσο όρο με 39.3% στα τρίποντα σε 41 λεπτά συμμετοχής, όντας πρώτος σκόρερ και πασέρ (σε απόλυτους αριθμούς) στην φετινή postseason.

TAGS NBA FINALS 2022 NBA NBA FINALS ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ