NBA FINALS 2022

NBA Finals: Ο Τέιτουμ έκανε αρνητικό ρεκόρ, έχει τα περισσότερα λάθη στην ιστορία στα playoffs σε μία σεζόν

Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς
Ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Μία ιστορική αρνητική πρωτιά ανήκει πλέον στον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ του ΛεΜπρόν Τζέιμς για τα περισσότερα λάθη στην ιστορία του NBA στα playoffs σε μία σεζόν.

Οι Σέλτικς είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα τους από τους Γουόριορς στο Game 5 των NBA Finals (104-94). αφού βρίσκονται πίσω στην σειρά με 3-2. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως ο Τζέισον Τέιτουμ πρόλαβε να γράψει και ένα αρνητικό ρεκόρ.

Ο σταρ των Σέλτικς τελείωσε τον αγώνα μεν με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ωστόσο υπέπεσε και σε 4 λάθη. Με αυτά έφτασε τα 95 λάθη στην φετινή postseason, γράφοντας ένα αρνητικό ρεκόρ. Ο λόγος είναι ότι αυτά είναι τα περισσότερα λάθη στα οποία έχει υποπέσει ποτέ παίκτης στην ιστορία του NBA στα playoffs μίας σεζόν.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με 94 από την σεζόν 2017/18 με την φανέλα των Καβαλίερς, με τον Ντουέιν Γουέιντ να ακολουθεί με 90 την σεζόν 2005/06 με την φανέλα των Χιτ και τον Λάρι Μπερντ με 87 την σεζόν 1983/84 με την φανέλα των Σέλτικς.

Καθόλου τυχαία βέβαια, όλοι αυτοί οι παίκτες που βρίσκονται στην λίστα έφτασαν μέχρι τους τελικούς του NBA εκείνες τις σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι έδωσαν περισσότερα παιχνίδια, άρα ήταν λογικό να υποπέσουν και σε περισσότερα λάθη. Ο Τέιτουμ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 23 παιχνίδια, όσα και οι συμπαίκτες του Τζέιλεν Μπράουν, Γκραντ Γουίλιαμς και Πέιτον Πρίτσαρντ, αλλά και συνολικά 942 λεπτά, όντας ο μοναδικός παίκτης την φετινή σεζόν που έχει σπάσει το φράγμα των 900 λεπτών στην postseason.

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή ο Τέιτουμ είναι πρώτος σκόρερ και πασέρ στα φετινά playoffs σε απόλυτους αριθμούς, έχοντας 26.2 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 4.1 λάθη μέσο όρο σε 41 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA FINALS 2022 NBA NBA FINALS ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ