NBA FINALS 2022

NBA Finals, Κάρι: "Η σειρά έχει μέλλον και πρέπει να ξέρεις και να προσαρμόζεσαι"

NBA Finals, Κάρι: "Η σειρά έχει μέλλον και πρέπει να ξέρεις και να προσαρμόζεσαι"

Οι Γουόριορς έκαναν το 1-1 στη σειρά των NBA Finals κόντρα στους Σέλτικς και ο Στεφ Κάρι αναφέρθηκε στην ομαδική δουλειά που έγινε, το τρίποντο του Πουλ στη λήξη της τρίτης περιόδου αλλά και τη διαφορά που κάνει ο Ντρέιμοντ Γκριν στην ομάδα.

Μετά από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι των NBA Finals κόντρα στους Σέλτικς οι Γουόριορς επέστρεψαν και έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο το 1-1 στη σειρά. Ο Στεφ Κάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, σημείωσε πέντε τρίποντα και βρήκε βοήθειες από τον Τζόρνταν Πουλ αλλά και συνολικά από την άμυνα της ομάδας του.

Μετά από τη νίκη και το 1-1 στη σειρά ο Κάρι μίλησε για το πιο ώριμο παιχνίδι που κάνει, τις προσαρμογές ανάλογα τα δεδομένα και τη διαφορά από τους προηγούμενους τελικούς που αποτελούσε την μαγική τριάδα μαζί με τους Τόμπσον και Ντουράντ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ηγετική φυσιογνωμία του Γκριν και το πώς έχει βοηθήσει την ψυχολογία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στεφ Κάρι:

"Από την rookie μου σεζόν μέχρι και τώρα όλα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που καταβάλει κάποιος. Το πόσο σε νοιάζει. Αν προσπαθείς, όσο κουρασμένος και να είσαι έρχονται καλά πράγματα και γίνεσαι και εσύ καλύτερος".

Για τη διαφορά από τους προηγούμενους τελικούς που ήταν συμπαίκτης και με τους Ντουράντ και Τόμπσον μαζί: "Έχει σίγουρα να κάνει με το πως είναι χτισμένη η ομάδα, το πως η άμυνα θα παίξει πάνω μου και το πως πρέπει να ανταποκριθώ εγώ. Αν συγκρίνω τις προηγούμενες σεζόν με τους δύο παίκτες, σίγουρα μοιάζει διαφορετικό το παιχνίδι και το αισθάνομαι διαφορετικό αλλά φέτος είχα την ανάγκη να βγω μπροστά στην επίθεση. Πάντα έχει να κάνει με το πόσο άνετος είσαι".

Για το τρίποντο του Πουλ: "Είναι αστείο, μιλάμε συνήθως για το πως κλείνουμε τις περιόδους και πως πρέπει να προχωράμε παραπέρα αλλά ήταν τρομερό σουτ και έβαλε τον κόσμο στο παιχνίδι. Έκλεισε τρομερά ένα πολύ καλό τρίτο δωδεκάλεπτο. Πρέπει να συνεχίσει να βρίσκει ρυθμό, είναι ικανός γι αυτό. Αν βάζει ένα στο ματς μετράει άρα μας βοηθάει".

Για το αν νιώθει πιο έμπειρος και το πως διαχειρίζεται καταστάσεις: "Είναι κάτι που προσπαθώ να ισορροπήσω τα τελευταία χρόνια. Προσπαθώ να πηγαίνω με το ματς και να είμαι ισορροπημένος και σίγουρα αυτό έρχεται με την εμπειρία".

Για την άμυνα: "Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από την αρχή. Είδαμε ξανά το πρώτο ματς, περιορίσαμε τους Χόρφορντ και Σμαρτ. Βρήκαμε σουτ και ανεβάσαμε την ψυχολογία μας πολύ. Αναφορικά για τους Τέιτουμ και Μπράουν είναι προφανές τι πρέπει να κάνεις απέναντί τους, γιατί μπορούν να γίνουν πολύ καυτοί".

Για την προπόνησή του το καλοκαίρι: "Πάντα προπονούμαι, έτσι είμαι. Δεν είναι ένα πράγμα αλλά οι συνήθειες που χτίζεις τόσα χρόνια. Προσπαθώ να είμαι ο πιο συνεπής εργάτης και τις τελευταίες σεζόν δούλεψα πιο έξυπνα παρά σκληρά. Η δουλειά που κάνεις, φαίνεται τώρα. Κάνω τη δουλειά μου".

Για τα λόγια του Γκριν και την άμυνα στον Μπράουν: "Ξέραμε ότι θα πάει καλά πέντε λεπτά μετά από το πρώτο ματς. Είπαμε κάποια πράγματα, είδαμε την νοοτροπία του και νιώσαμε την παρουσία του. Τα ματς απ είναι ματς απ και πρέπει να βγάλεις την απαραίτητη ένταση".

H σειρά έχει μέλλον και πρέπει να ξέρεις και να προσαρμόζεσαι ανάλογα. Αν μπορώ εγώ να διαβάσω την άμυνα και να πάω στο ένας εναντίον ενός τότε θα είναι καλό. Το κάναμε σήμερα, είχαμε καλή επίθεση και αυτό βοήθησε και την άμυνά μας. Δουλεύουμε".

TAGS NBA FINALS 2022 NBA FINALS NBA ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ