NBA FINALS 2022

NBA Finals, Γουόριορς: Ο Κλέι Τόμπσον ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, 2ος σε εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των τελικών

Ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον των Γουόριορς Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κλέι Τόμπσον κατέγραψε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του, αφού στο Game 5 των NBA Finals των Γουόριορς με τους Σέλτικς ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και ανέβηκε στην 2η θέση όλων των εποχών στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στους τελικούς.

Ο Κλέι Τόμπσον κατάφερε μέσα σε μερικές ημέρες να ξεπεράσει... δύο φορές τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στις λίστες των περισσότερων εύστοχων τριπόντων.

Σχεδόν 10 μέρες λοιπόν αφότου ξεπέρασε τον "Βασιλιά" και ανέβηκε στην 2η θέση όλων των εποχών στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία των playoffs, ο Τόμπσον άφησε πίσω του τον Λεμπρόν σε μία ακόμα λίστα: Αυτή των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των NBA Finals.

Στο Game 5 των Γουόριορς με τους Σέλτικς (νίκη των πρώτων με 104-94) ο Τόμπσον είχε 21 πόντους με 5/11 τρίποντα. Έφτασε έτσι τα 104 στην καριέρα του στους NBA Finals, αφήνοντας πίσω τον ΛεΜπρόν, που έχει σημειώσει 101. Παράλληλα, έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA με +100 τρίποντα στους NBA Finals.

Για την ιστορία, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Στεφ Κάρι με 146 τρίποντα κι ας απέτυχε να ευστοχήσει σε τρίποντο στο Game 5, κάτι που σηματοδότησε την πρώτη φορά στην καριέρα του που δεν ευστόχησε σε σουτ πίσω από τα 7.25 μέτρα σε αγώνα playoffs.

TAGS NBA FINALS 2022 NBA NBA FINALS ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΗΠΑ ΚΛΕΙ ΤΟΜΠΣΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ