NBA

NBA Finals: Γιόκιτς και Μάρι έγραψαν ιστορία με ένα απίστευτο ρεκόρ στο Game 3

Ο Νίκολα Γιόκιτς με τον Τζαμάλ Μάρι
Ο Νίκολα Γιόκιτς με τον Τζαμάλ Μάρι Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Οι Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρι έκαναν όργια στο Game 3 των NBA Finals κόντρα στους Χιτ, σημειώνοντας μία απίστευτη επίδοση, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του NBA σε όλα τα επίπεδα.

Οι Νάγκετς έδειξαν τα δόντια τους στο Game 3 των NBA Finals και χάρη στην νίκη τους με 109-94 επί των Χιτ στο Μαϊάμι πέρασαν μπροστά με 2-1 στην σειρά. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάστηκε πρώτα οι Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρι να σημειώσουν ένα αδιανόητο ρεκόρ.

Το φινάλε του αγώνα λοιπόν, βρήκε τον Μάρι να έχει 34 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Γιόκιτς να προσθέτει 32 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Με αυτό τον τρόπο, οι δύο σταρ των Νάγκετς έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες στην ιστορία του NBA που έκλεισαν έναν αγώνα έχοντας +30 πόντους και triple-double! Προσοχή: Αυτό το ρεκόρ δεν αφορά απλώς τους NBA Finals, αλλά γενικά στην ιστορία του NBA (κανονική περίοδος, playoffs, play-in, NBA Finals)!

Παράλληλα, οι Γιόκιτς και Μάρι έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες μετά τους Τέρι Πόρτερ και Κλάιντ Ντρέξλερ των Μπλέιζερς το 1992 που είχαν ταυτόχρονα +30 πόντους και +10 ασίστ στο ίδιο παιχνίδι!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του Γιόκιτς από Game 3 με τους Χιτ:

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του Μάρι στο Game 3 με τους Χιτ:

Για την ιστορία, αυτή ήταν η 15η φορά που σε αγώνα NBA δύο συμπαίκτες είχαν ταυτόχρονα triple-double στο ίδιο παιχνίδι. Αυτό το έχουν καταφέρει 14 διαφορετικά ζευγάρια συμπαικτών, με τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο να είναι οι μοναδικοί που το έχουν καταφέρει δύο φορές.

TAGS NBA ΗΠΑ NBA FINALS ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ