NBA FINALS

NBA Finals, Αντετοκούνμπο: "Ξερω τον Θανάση, έπαιζε άμυνα στην τηλεόραση, ίδρωνε και ούρλιαζε"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Για την απουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο, που σίγουρα έδωσε show στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο των Μπακς, μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου του Game 5 των NBA Finals.

Ακόμα μια μεγαλειώδης εμφάνιση, ακόμα ένα hustle-play που έδωσε στους Μπακς τη νίκη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται πια ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Greek Freak είχε 32 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και το καθοριστικό κάρφωμα για το 119-122 μετά από το κλέψιμο και την ασίστ του Τζρου Χόλιντεϊ, αλλά και φοβερές ατάκες, για ακόμα μία φορά, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Ο Αντετοκούνμπο μπήκε στην αίθουσα, αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε, με τους Μπακς να λένε ότι αντιμετώπιζε κράμπες. Τελικά επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά, καθώς ήθελε να μιλήσει με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Ήταν δύσκολο αυτό που έγινε με τον Θανάση, γιατί ξέρω πόσο ήθελε να είναι εδώ για να δώσει ενέργεια στους πάντες. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για να κερδίσουμε. Έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας, μας υποστήριζε, μας έστελνε μηνύματα, οπότε κάναμε αυτό που έπρεπε και χωρίς την ενέργειά του. Όπως τον ξέρω, θα ούρλιαζε μπροστά στην τηλεόραση, θα ίδρωνε, θα έπαιζε άμυνα. Μετά από το ματς έβλεπα πόσο χαρούμενος ήταν στο Facetime.

Βάλαμε τα σουτ, χάναμε με 16 αλλά αυτή είναι η ομάδα μας. Συνεχίσαμε να παλεύουμε σκληρά, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και βάλαμε τα σουτ. Παίξαμε σπουδαία σε αυτό το διάστημα. Τρομερή η φάση του Χόλιντεϊ. Άρπαξε την μπάλα και ενώ μπορούσε να αδειάσει το χρονόμετρο με εμπιστεύθηκε για την λόμπα. Ήταν φάση που έκρινε τον αγώνα. Τον χρειαζόμαστε να είναι σπουδαίος στην άμυνα, φάσεις σαν αυτή τον βάζουν στην ελίτ. Είδα ότι δεν ήταν κανείς γύρω μου, του είπα να την πετάξει, την πέταξε γιατί με εμπιστεύθηκε και τον ευχαρίστησα γι' αυτό. Είναι ο πόιντ γκαρντ, ήξερε ότι θα τελείωνα τη φάση.

Σημαίνει πολλά να παίξουμε για το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο μας. Θα μείνω στο τώρα. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα ματς μακριά από το πρωτάθλημα, από την ιστορία του αθλήματος. Δεν μπορεί αυτό να μας το πάρει κανένας. Το να το κάνουμε μπροστά στις οικογένειές μας θα είναι σπουδαίο. Πρέπει να φάμε μερικά μπέργκερ, γιατί πεινάω, να δούμε το ματς, τι κάναμε καλά, τι όχι, τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Να πάμε βήμα-βήμα. Αν είμαστε πειθαρχημένοι, παίξουμε καλό μπάσκετ, έχουμε την ενέργεια του κόσμου, θα είναι σπουδαίο να το καταφέρουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Θα είναι απίθανο, υπέροχο, αλλά έχουμε κι άλλα βήματα προηγουμένως.

Είναι μεγάλο το τεστ που έχουμε μπροστά μας, αλλά πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα, δεν λέει κανείς ότι θα γυρίσουμε στο σπίτι και θα κερδίσουμε τον έκτο αγώνα. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, όσο μένουμε έτσι, είμαστε επικίνδυνοι. Όταν είμαστε ταπεινοί παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ. Έχω παίξει σε διαφορετικά ρόστερ, όταν χάνεις με 15, μπορεί να σταματήσεις, να μην είσαι ανταγωνιστικός. Με αυτή την ομάδα δεν το κάνουμε αυτό, δεν το κάναμε ούτε στη διάρκεια της σεζόν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε. Δεν ξέραμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά σημασία έχει να μην σταματάς, να συνεχίζεις και αυτό το κάνουμε πολύ καλά. Είτε χάνουμε 2-0, είτε με 16 πόντους, γιατί το ματς έχει διάρκεια 16 λεπτά. Εχουμε σουτέρ, σκόρερ, ριμπάουντερ, προπονητές, πρέπει να μπορούμε να βρισκόμαστε σε θέση για να κερδίζουμε αγώνες.

Ήμουν αφυδατωμένος, είμαι σοφτ. Θέλω και μερικές τηγανιτές πατάτες επίσης. Λατρεύω το trash talking από τον Κράουντερ και τον Πολ. Δεν θα πω ψέματα, είμαι πάντα ειλικρινής, υπάρχουν στιγμές που πηγαίνω στις βολές και είμαι νευρικός. Απόψε δεν ήμουν, απλώς αστόχησα. Ζω με αυτό και είμαι χαρούμενος, γιατί ακολούθησα τη ρουτίνα μου και αστόχησα. Θα υπάρχουν στιγμές που θα σου μιλάει ο αντίπαλος, ο Κράουντερ ούρλιαζε, αλλά πρέπει να κάνω ό,τι πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Αν σκύψω το κεφάλι επειδή έχασα μια βολή... Όχι, πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ. Δεν με ένοιαζε το χρονόμετρο, ο Κράουντερ, τίποτα, με ένοιαζε η στιγμή. Παραδοσιακά θα έπρεπε ο Χόλιντεϊ να σταματήσει, να πασάρει στον Μίντλετον, όμως κάποιες στιγμές ζεις τη στιγμή όπως απόψε".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

Ο Χάρης Σταύρου από την Αριζόνα και οι Σπύρος Καβαλιεράτος - Στέφανος Μακρής από τα γραφεία του SPORT24 σχολίασαν LIVE την τρίτη διαδοχική επικράτηση των Μπακς επί των Σανς, η οποία που τους φέρνει ένα βήμα από το πρωτάθλημα!

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 NBA ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ