NBA FINALS

NBA Finals, Αντετοκούνμπο: "Ήρθα για να μην φάω πρόστιμο"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από το Game 2 της σειράς των NBA Finals ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από το Game 2 της σειράς των NBA Finals ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς 2021 AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Το 0-2 απέναντι στους Σανς δεν αγχώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που εξήγησε πως παραμένει χαλαρός εν όψει του τρίτου αγώνα των NBA Finals. Ο Greek Freak μίλησε για τη σχέση του με τον Κρις Μίντλετον και αποθέωσε τον σπουδαίο Κρις Πολ.

Χαλαρός, ευδιάθετος, έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Game 3 των NBA Finals, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε μετά από το shootaround των Μπακς το πρωί του Σαββάτου (10/7) πως προσπαθεί να μην βάζει πίεση στον εαυτό του και στην ομάδα του.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Greek Freak μίλησε για τον Κρις Μίντλετον και τη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί του από τη σεζόν 2015/16 κι έπειτα, αποθέωσε τον Κρις Πολ και παραδέχθηκε πως πρέπει μαζί με τους συμπαίκτες του να του κάνουν τη ζωή δύσκολη για να μειώσουν τα Ελάφια στο 2-1 και να ξαναμπούν δυνατά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Είμαι εδώ για να μη φάω πρόστιμο. Πλάκα κάνω, πλάκα κάνω! Θα είναι διασκεδαστικό να παίξουμε στους NBA Finals μπροστά στον κόσμο που μας υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα είναι συναρπαστικό. Αισθάνομαι άνετα όταν δεν σκέφτομαι τα σουτ, προσπαθώ να είμαι επιθετικός, όταν βλέπω έναν τοίχο που δεν μου επιτρέπει να μπω στη ρακέτα, πρέπει να βρω άλλους τρόπους για να είμαι αποδοτικός. Κάποιες φορές θα τα βάλω, κάποιες φορές θα τα χάσω. Πάντα το μυαλό μου είναι στο να επιτεθώ, να πάρω την σωστή απόφαση, να σκοράρω ή να πασάρω, πάντα πρέπει να παίρνεις τα σουτ που σου δίνει η άμυνα. Ελπίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαι πιο αποδοτικός και θα αισθάνομαι ακόμη καλύτερα.

Δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά ή οτιδήποτε. Με νοιάζει να είμαι ανταγωνιστικός και να διασκεδάζω. Στο Game 1 δεν έκανα το καλύτερο παιχνίδι μου, αλλά πάλεψα και το απόλαυσα μετά από τον τραυματισμό μου στο γόνατο, τον οποίο δεν σκέφτομαι. Δεν θέλω να κάνω τα πράγματα περίπλοκα. Αν είσαι σε θέση να πετύχεις, τότε βοηθάς και την ομάδα σου να πετύχει. Πάλεψα όσο μπορούσα, απόλαυσα τη στιγμή, τους πρώτους μου τελικούς, τώρα θέλω να παλέψω ακόμη περισσότερο, να βοηθήσω την ομάδα και στο τέλος της ημέρας να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε. Δεν ξέρεις τι θα γίνει, δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, αλλά αυτά με ενδιαφέρουν.

Από το πρώτο στο δεύτερο ματς, σκεφτόμουν πως θα είμαι περισσότερο επιθετικός, περισσότερο ενεργός. Προφανώς είμαστε στους NBA Finals, μπορεί να μην το λέμε, αλλά το αισθανόμαστε όλοι μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να είμαστε χαλαροί. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε, να πιεζόμαστε, είναι μπάσκετ. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, έτσι όμως προσπαθώ να το αντιμετωπίζω. Όταν βλέπεις τον κόσμο καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι, αλλά προσωπικά θέλω να είμαι χαλαρός και να απολαμβάνω τη στιγμή. Όταν το κάνω, βάζω και την ψυχή μου. Θέλω να διασκεδάζω, κάναμε πολύ δρόμο για να βρεθούμε εδώ.

Με τον Μίντλετον βρεθήκαμε πιο κοντά στην τρίτη μας σεζόν, όταν ήμασταν περισσότερο ώριμοι, είχαμε περισσότερα λεπτά στο παρκέ. Είχαμε ανταγωνισμό μεταξύ μας στις προπονήσεις, αλλά στη διάρκεια του χρόνου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα. Τέτοιους θέλεις δίπλα σου. Ηγήθηκε στην Ατλάντα, είναι πάντα εκεί, είναι πάντα ηγετικός με την φωνή και με τις πράξεις του. Είμαι εδώ για να κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε. Του Μίντλετον του αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα, πρέπει να ξέρεις τις γωνίες για να του κάνεις τα σκριν. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον βοηθήσω να βρεθεί ελεύθερος. Προσπαθώ να το κάνω όσο περισσότερο γίνεται στη διάρκεια των αγώνων.

Ο Κρις Πολ είναι πραγματικά καλός παίκτης. Είναι στην 16η σεζόν του, είναι 36 ετών, είναι καταπληκτικός που παίζει ακόμη σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Όταν μεγάλωνα όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο Κρις Πολ. Πρέπει να τον ανταγωνιστούμε, όσο κι αν τον σεβόμαστε, τον αναγνωρίζουμε και τον εκτιμούμε. Πρέπει να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη και αυτό θα προσπαθήσουμε".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.


TAGS NBA FINALS NBA ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ