NBA FINALS

NBA Finals, Αντετοκούνμπο: "Δεν σκέφτομαι το γόνατό μου, όταν παίζεις πρέπει να τα αφήνεις όλα στο παρκέ"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε μετά την ήττα των Μπακς από τους Σανς στο Game 2 των ΝΒΑ Finals ότι δεν σκέφτεται καθόλου το γόνατό του, πρόσθεσε ότι τα "Ελάφια" έκαναν ένα βήμα μπροστά και τόνισε ότι όλη ομάδα πρέπει να είναι πιο επιθετική.

Οι Μπακς γνώρισαν την ήττα από τους Σανς (118-108) στο Game 2 των ΝΒΑ Finals, h 42αρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήγε στράφι, όπως και όλα τα ρεκόρ που έκανε στο ματς, αλλά ο "Greek Freak" παραμένει αισιόδοξος.

Ο σταρ των Μπακς τόνισε ότι οι Μπακς έκαναν ένα ακόμα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, τόνισε ότι πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να απολαύσουν ότι βρίσκονται στους τελικούς και απλώς να είναι πιο επιθετικοί, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται πλέον καθόλου τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Αναλυτικά ο Αντετοκούμπο δήλωσε:

Για το αν ένιωσε καλύτερα στο Game 2 καθώς δοκίμασε το πόδι του και θέλησε να είναι πιο επιθετικός: "Όπως έχω ξαναπεί, όταν είμαι στο παρκέ δεν τεστάρω πλέον κάτι, είμαι έξω για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιο τρόπο μπορώ. Βρήκα στο παρκέ και απλώς αυτό έκανα. Νομίζω πως όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το γόνατό σου ή το δάκτυλό σου ή οποιοδήποτε πρόβλημα ίσως έχεις, απλώς δημιουργείς δικαιολογίες στο μυαλό σου. Είσαι στο παρκέ, απλώς παίξε το παιχνίδι. Κάνε ό,τι μπορείς. Άφησέ τα όλα στο παρκέ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, απλώς άφησέ τα όλα στο παρκέ".

Για το γεγονός ότι οι Μπακς ήταν επιθετικοί στην 1η περίοδο και τι πρέπει να αλλάξουν για να είναι επιθετικοί σε όλο τον αγώνα: "Πρέπει να μείνουμε επιθετικοί και τώρα που πάμε στο Μιλγουόκι. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση (σ.σ, πίσω με 2-0 σε μία σειρά). Ξέρουμε τι ισχύει. Πρέπει απλώς να είμαστε επιθετικοί, να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ότι παίζουμε μαζί, να απολαμβάνουμε το μπάσκετ. Ελπίζω οι καλές συνήθειες που χτίσαμε μέσα στην σεζόν να αναλάβουν δράση και να βάλουμε τους εαυτούς μας σε θέση να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε όμως πλέον σε τι θέση είμαστε".

Για την κράμπα που αισθάνθηκε στην τέταρτη περίοδο και αν σχετίζεται με τον τραυματισμό του στο γόνατο: "Ήταν απλώς μία κράμπα. Δε νομίζω να έχει σχέση με το γόνατό μου. Ήταν απλώς μία κράμπα και έπρεπε να πιω νερό".

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε ως σέντερ στην τέταρτη περίοδο, με το χαμηλό σχήμα των Μπακς να οδηγεί σε χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τι πρέπει να αλλάξει: "Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στις διεκδικήσιμες μπάλες. Υπήρξε μία κατοχή που δώσαμε στους Σανς τρία ελεύθερα τρίποντα επειδή δεν πήραμε το ριμπάουντ και σε εκείνο το σημείο ήμασταν κάτω με 6 πόντους. Ήταν μεγάλο σουτ εκείνο. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ.

Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο όταν χαμηλώνεις το σχήμα και κάνεις αλλαγές και μετά πρέπει να επιστρέψεις πίσω και να βοηθήσεις στα ριμπάουντ. Ελπίζω όμως να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό στα επόμενα παιχνίδια".

Για το τι μπορεί να κάνει ως ηγέτης των Μπακς για να βοηθήσει τον Χόλιντεϊ, ο οποίος στους δύο πρώτους τελικούς δεν έπαιξε καλά: "Απλώς πρέπει να συνεχίσω να του μιλάω και να του λέω να είναι επιθετικός. Ό,τι και να γίνει, πρέπει να είναι επιθετικός, δεν γίνεται να επηρεάζεται. Είναι δύσκολο βέβαια να μην επηρεάζεται κάποιος. Είναι οι τελικοί του ΝΒΑ, 20.000 κόσμος σε γιουχάρει, είναι δύσκολο. Στο τέλος της ημέρας όμως αυτό δεν αφορά εμένα, ή εκείνον ή τον Μίντλετον ή τον προπονητή. Αφορά τους πάντες.

Αν σε έναν αγώνα έχεις 3/12 σουτ ή κάτι τέτοιο, αν μπορείς να πάρεις ένα ριμπάουντ, να κάνεις ένα κλέψιμο ή κάτι για να βοηθήσεις την ομάδα σου να νικήσει, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Νομίζω ότι το καταλαβαίνει αυτό ο Χόλιντεϊ. Ξέρω ότι θα είναι εκεί όταν τον χρειαστούμε, δεν ανησυχώ. Είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει παίξει καλά όλη την σεζόν και θα συνεχίσει να παίζει καλά για την ομάδα μας".

Για το τι είπε στους συμπαίκτες του στο τάιμ-άουτ της τρίτης περιόδου όταν η κάμερα τον έπιασε να τους φωνάζει και αν αισθάνεται ότι πλέον έχει αλλάξει και έχει ωριμάσει: "Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, απλώς λίγο μεγαλύτερος και πιο ώριμος. Ξέρω τι θέλω. Θέλω να νικήσω και θέλω να απολαύσω το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ. Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε, καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση από όλο τον κόσμο, τα ΜΜΕ, τους οπαδούς.

Αλλά αυτό δεν αφορά τον καθένα μας ατομικά. Αφορά όλη την ομάδα, όλοι δούλεψαν για να βρεθούμε εδώ. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας και πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να απολαύσουμε το παιχνίδι στο μέγιστο. Δεν έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο από το 1974 ως ομάδα. Κάναμε μία σπουδαία πορεία και πρέπει να απολαύσουμε αυτό το κομμάτι. Είναι δύσκολο να απολαύσεις το παιχνίδι όταν χάνεις, αλλά θα βρούμε την λύση. Θα την βρούμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε. Θα βρούμε τρόπους να βάλουμε τους εαυτούς μας σε θέση να νικήσουμε. Δεν έχω αλλάξει πάντως, απλώς έχω μεγαλώσει".

Για το αν η πίεση θα φύγει πλέον με τους επόμενους δύο αγώνες να γίνονται στο Μιλγουόκι μπροστά στο κοινό της ομάδας: "Είναι πάντα καλό να παίζεις στην έδρα σου μπροστά στους φιλάθλους σου. Αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αυτό τώρα. Προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο τι μπορούμε να κάνουμε για να μπούμε σε θέση να νικήσουμε. Αυτό πρέπει να κάνω τόσο εγώ, όσο και η ομάδα. Πρέπει να δούμε το βίντεο του αγώνα. Κάναμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ώστε να μπούμε σε θέση να πάρουμε αυτή την σειρά. θα βρούμε την λύση".

Για το τι άλλαξε στην τρίτη περίοδο όταν οι Μπακς βρέθηκαν στο -15 και ο Γιάννης σημείωσε 13 σερί πόντους: "Απλώς προσπάθησα να είμαι πιο επιθετικός. Είτε ευστοχούσα, είτε αστοχούσα, έπρεπε να είμαι επιθετικός. Να αφήσω τα πάντα στο παρκέ. Να εστιάσω στο σώμα μου, την τεχνική μου και όσα κάνω".

Για το τι σκεφτόταν στην τρίτη περίοδο όταν σημείωσε 20 από τους 42 πόντους του, αλλά και γενικά όταν είναι επιθετικός και ορμάει συνεχώς προς το καλάθι: "Προσωπικά πιστεύω ότι για να νικήσουμε την σειρά πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά. Υπάρχει ταλέντο και στις δύο ομάδες, οπότε είναι πνευματικό το θέμα. Θα έχουμε συνεχή πίεση. Εγώ θέλω να ασκήσω πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Προφανώς κουράζονται και αυτοί και εμείς. Ο Μίντλετον κουράζεται, εγώ κουράζομαι, αλλά πρέπει να είμαστε συνέχεια επιθετικοί ως ομάδα. Να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση, να πιέζουμε τους Σανς. Αυτό προσπαθούσα λοιπόν να κάνω και εγώ. Ελπίζω στο Game 3 να κάνουμε περισσότερα ως ομάδα, εγώ απλώς θα προσπαθώ να είμαι επιθετικός".

Για το αν οι Μπακς πλέον αισθάνονται πιο σίγουροι αν και είναι πίσω με 0-2, επειδή το πέρασαν ήδη αυτό κόντρα στους Νετς στον 2ο γύρο: "Νομίζω πως ό,τι και να πούμε, ξέρουμε τι συμβαίνει. Απλό είναι. Πρέπει να πάμε στο σπίτι μας και να κάνουμε την δουλειά μας. Οι Σανς έκαναν την δουλειά τους, τώρα πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Έχουμε ξαναβρεί σε τέτοια θέση και κάναμε την δουλειά μας. Ελπίζω να βάλουμε τους εαυτούς μας σε μία θέση ώτε να πιστέψουμε ο ένας τον άλλο και να παίξουμε μαζί, περνώντας καλά. Μπορούμε να παλέψουμε, να κάνουμε βουτιές στο παρκέ, να βάλουμε σουτ, να μπούμε σε θέση να νικήσουμε. Πρέπει τώρα να προστατέψουμε την έδρα μας".

Για την φάση στο πρώτο ημίχρονο που συγκρούστηκε με τον Πολ και φάνηκε να χτυπάει το γόνατό του και αν αισθάνθηκε ενόχληση μετά από αυτό στο υπόλοιπο παιχνίδι: "Όχι, όχι, όχι. Σε αυτή την φάση απλώς τα δύο γόνατά μου συγκρούστηκαν. Αλλά δεν έδωσα σημασία. Είχα το μυαλό μου στο να βγάλω φάσεις και να είμαι επιθετικός. Να προσπαθήσω να βρω τους συμπαίκτες μου, να εστιάσω στο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμουν το γόνατό μου".

Για το τι μπορούν να κρατήσουν οι Μπακς από το Game 2 παρά την ήττα: "Νομίζω ότι παλέψαμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, όπως τα ριμπάουντ. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερα σουτ, να πάρουμε καλύτερα σουτ. Αλλά πιστεύω ότι κάναμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν ξέρω αν θα νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι ή το μεθεπόμενο. Ξέρω όμως ότι θα παλέψουμε, θα δούμε στο βίντεο τι κάναμε καλά και ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στο Game 3 και να έχουμε περισσότερη ενέργεια, να είμαστε πιο σκληροί από τους Σανς. Αυτό το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, όχι μόνο για τα ΜΜΕ, αλλά για να το ακούσω και εγώ. Ελπίζω να τα κάνουμε όλα αυτά ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε".

Για το γεγονός πως στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Γιάννης έχει θετικό συντελεστή στο +/- και πόσο πιέζει τον Μπουντενχόλζερ να τον έχει περισσότερη ώρα στο παρκέ: "Τον εμπιστεύομαι. Είναι σπουδαίος προπονητής, δουλεύουμε τρία χρόνια μαζί. Έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση. Πιστεύω ότι ξέρει πότε να με βγάλει από το παρκέ και πότε να με περάσει πάλι μέσα. Εγώ πρέπει απλώς να εμπιστευτώ αυτή την διαδικασία και όταν μπαίνω στο παρκέ να κάνω αυτό που πρέπει. Δεν μπορώ να εστιάσω στο πότε με βάζει και πότε με βγάζει. Πρέπει να εστιάσω στο τι θα κάνω όταν είμαι στο παρκέ".

TAGS NBA FINALS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ