NBA FINALS

NBA Finals, Αντετοκούνμπο: "Δεν είχα δει το μπλοκ στον Έιτον μέχρι σήμερα, ήταν σπουδαία φάση"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταματάει τον Έιτον
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταματάει τον Έιτον Ⓒ 2021 AARON GASH/ ASSOCIATED PRESS

Το παγκόσμιο μπάσκετ βούιξε από το μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Ντιάντρε Έιτον, εκείνος όμως δεν το είχε δει, μέχρι η φάση να παίξει στο film session των Μπακς το πρωί της Παρασκευής. Σπουδαίο media session από τον Greek Freak που ανέλυσε τον απίθανο τρόπο σκέψης του.

Το μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα τελευταία δευτερόλεπτα του Game 4 των NBA Finals ήταν μια φάση που θα μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Και όμως, ο Greek Freak δεν είδε δει το replay μέχρι το πρωί της Παρασκευής (16/7), μέχρι το film session της ομάδας του.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Greek Freak έδωσε ακόμα μία σπουδαία συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τον τρόπο σκέψης του και για το πως αυτός ο τρόπος σκέψης τον βοηθάει να βελτιώνεται, να ζει τη στιγμή και γενικώς να λειτουργεί υπέρ του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Ξέρω πόσο σπουδαίος είναι ο Κρις Μίντλετον, ξέρω ότι δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε. Είναι σπουδαίος. Βλέπεις στιγμές στο παρκέ, στα τελευταία δύο λεπτά έβαλε τόσους πόντους μαζεμένους, είναι σπουδαίος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είδα να το κάνει. Τον χρειαζόμαστε να το κάνει αυτό, να κλείνει τα ματς, είμαι περήφανος για το ταξίδι του. Δεν μπορείς να κοιτάζεις όμως το παρελθόν, πρέπει να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι. Σαν ομάδα έχουμε δουλέψει σκληρά στη διάρκεια της χρονιάς και παλεύουμε σε κάθε αγώνα για να μπορούμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα, μας νοιάζει να παλεύουμε και να τα καταφέρνουμε μαζί. Προσπαθείς να πάρεις μία, δύο νίκες, να χτίσεις το μομέντουμ.

Όχι, δεν είχα δει το μπλοκ μέχρι σήμερα, μέχρι το film session. Ήταν σπουδαία φάση. Όταν σκέφτεσαι να κερδίσεις, κάνεις εξτρίμ πράγματα. Είναι όμως στο παρελθόν. Πρέπει να βρω τρόπους για να γίνει η ομάδα μου σπουδαία. Εκτιμώ αυτή την φάση, αλλά πρέπει να προχωρήσω προς τα εμπρός.

Αν δεν έχω κράμπες, σημαίνει ότι δεν έχω παλέψει αρκετά. Θέλω να πηγαίνω το βράδυ στο σπίτι μου, να κοιμάμαι και να ξέρω ότι τα έδωσα όλα. Δεν το προτείνω, να παθαίνει κάποιος κράμπες, όταν όμως συμβαίνει σημαίνει ότι έχεις προσπαθήσει πολύ. Είμαστε στους NBA Finals, η μπάλα στο τέλος μπορεί να γίνει πιο βαριά γιατί και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Στο τέλος μετρούν οι λεπτομέρειες. Έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να κερδίσει η ομάδα μου. Στο προηγούμενο ματς απλά έδωσα την μπάλα στον Μίντλετον και έκανα στην άκρη. Αν σκέφτεσαι μόνο τη νίκη, δεν σκέφτεσαι το μετά. Θέλω τόσο πολύ να κερδίσω, όταν σκέφτομαι αυτά τα τελευταία λεπτά του τέταρτου αγώνα, ξέρω ότι μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν οποιοδήποτε. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν το τέλος, αλλά μόνο την κάθε φάση, το σκριν στον Μίντλετον, το μπλοκ, το ριμπάουντ, το λέι-απ, τι θα κάνω για να κερδίσει η ομάδα μου. Το μυαλό μου μόνο αυτό έχει, δεν υπάρχει πίεση.

Όταν πηγαίνω πίσω στο σπίτι, ο γιος μου με βοηθάει να ξεχνιέμαι. Στην "φούσκα" δεν ήταν τόσο εύκολο, μπορούσες να κάνεις λίγα πράγματα, δεν μπορούσες να αποδράσεις. Κάποιες φορές στη διάρκεια της σεζόν πηγαίνω σπίτι και παίζουμε, έχω την μητέρα μου που μένει μαζί μας και στη συνέχεια επιστρέφω στη δουλειά. Όταν σκέφτομαι ότι έκανα κάτι σπουδαίο, ότι έβαλα 30, ότι νίκησα 4-0 σε μια σειρά, συνήθως την επόμενη μέρα τα πηγαίνω χάλια. Στο μυαλό μου, όταν κοιτάζεις το παρελθόν, είσαι εγωιστής, λες "κοίτα τι έκανα". Προσπαθώ να ζω τη στιγμή, να είμαι ταπεινός, να παλεύω σε υψηλό επίπεδο και να κοιτάζω το μέλλον, αυτή είναι η περηφάνια μου, έχω ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είναι μια ικανότητα που θέλω να τελειοποιήσω. Δουλεύει μέχρι στιγμής, οπότε δεν θα την σταματήσω.

Ήμασταν και στο παρελθόν πίσω σε μια σειρά, δεν κάναμε λες και τελείωσε ο κόσμος. Είπαμε να προσπαθήσουμε και να εκτελέσουμε, όχι να κερδίσουμε. Να προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση για να νικήσουμε. Μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις, αισθάνομαι ότι ως ομάδα τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτό, στο να μπαίνουμε σε θέση για να κερδίσουμε εκτός έδρας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Υπάρχουν βήματα μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου. Θέλεις να γίνεις σπουδαίος, να κερδίσει η ομάδα σου, να κάνεις το ένα ή το άλλο, υπάρχουν μικρά πράγματα που θα σε φτάσουν εκεί. Αν προσπαθήσεις να πηδήξεις στον στόχο, να πέσεις από τον λόφο. Έτσι το σκέφτομαι εγώ, δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά για εμένα δουλεύει. Ας μιλήσουμε για μπάσκετ, όχι για mentality όμως, αν και είμαι μέρος του μπάσκετ. Πρέπει να επενδύεις στον εαυτό σου".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ