NBA

NBA, Φιλαντέλφια Σίξερς: Ο Ντάριλ Μόρι έβαλε τέλος στην σπέκουλα για τον Ντοκ Ρίβερς

Philadelphia 76ers' Doc Rivers, left, and Daryl Morey listen to a question during a news conference at the team's NBA basketball practice facility, Friday, May 13, 2022, in Camden, N.J. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Doc Rivers, left, and Daryl Morey listen to a question during a news conference at the team's NBA basketball practice facility, Friday, May 13, 2022, in Camden, N.J. (AP Photo/Matt Slocum) © 2022 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Η νέα αποτυχία των Φιλαντέλφια Σίξερς στην post season σήκωσε πολλή κουβέντα για το μέλλον του Ντοκ Ρίβερς, ο GM του οργανισμού όμως έσπευσε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία.

Για ακόμη μια σεζόν, οι Φιλαντέλφια Σίξερς ήταν καλοί στη regular season, αλλά απέτυχαν παταγωδώς στα NBA Playoffs. Ο αποκλεισμός από τους Μαϊάμι Χιτ ξεκίνησε (νέα) συζήτηση για τον Ντοκ Ρίβερς και το κατά πόσο η θέση του εν όψει της επόμενης σεζόν είναι ασφαλής -σημαντική λεπτομέρεια σε αυτό το γεγονός πως έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια.

Κάπως έτσι λοιπόν, θέλοντας να ξεκαθαρίσει εξ αρχής το τοπίο και να βάλει τέλος στην σπέκουλα, ο Ντάριλ Μόρι έσπευσε να επισημάνει πως η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του 60χρονου προπονητή δεν κλονίστηκε. Την επομένη του επιλόγου που γράφτηκε στη φετινή σεζόν για τη Φιλαντέλφια, ο General Manager του οργανισμού έβαλε πρόωρο τέλος στη συζήτηση για το θέμα του προπονητή, ενώ τόνισε -μεταξύ άλλων- πως "το πλάνο είναι να έχουμε μαζί τον Τζέιμς Χάρντεν την επόμενη σεζόν".

Γιατί χρειάστηκε αυτή η αναφορά; Πολύ απλά γιατί ο αριστερόχειρας γκαρντ, που απογοήτευσε στη σειρά με τους Μαϊάμι Χιτ, έχει player option για το 2022/23 αντί 47.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτό προσθέστε το γεγονός πως οι Φιλαντέλφια Σίξερς έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον "Μούσια" νέο πολυετές (max) συμβόλαιο, που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 269.9 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια. Αν φυσικά αποφασίσουν να "τραβήξουν την σκανδάλη" για μια τέτοια συμφωνία που -κακά τα ψέματα- θα υποθηκεύει σε μεγάλο (τεράστιο) βαθμό το μέλλον τους.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ