NBA

NBA, Φιλαντέλφια Σίξερς: Διάχυτη η αίσθηση πως ο Τζέιμς Χάρντεν δεν θα έχει την επιλογή του max contract

Philadelphia 76ers' James Harden plays during Game 5 of an NBA basketball first-round playoff series, Monday, April 25, 2022, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' James Harden plays during Game 5 of an NBA basketball first-round playoff series, Monday, April 25, 2022, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) © 2022 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Η επόμενη μέρα των Φιλαντέλφια Σίξερς έχει ως βασικό θέμα συζήτησης το συμβόλαιο του Τζέιμς Χάρντεν, με έναν εκ των πλέον έμπειρων δημοσιογράφων του ESPN να καταθέτει την αίσθηση που υπάρχει διάχυτα εντός του ΝΒΑ για τον "Μούσια".

Ο οδυνηρός αποκλεισμός από τους Μαϊάμι Χιτ υποχρέωσε τους Φιλαντέλφια Σίξερς σε πρόωρες διακοπές, αλλά και έναρξη των διεργασιών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ντάριλ Μόρι έχει λοιπόν δύο (φλέγοντα) ζητήματα να διαχειριστεί: την παραμονή του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο (έκλεισε ήδη το συγκεκριμένο θέμα μέσω δηλώσεων) και το συμβόλαιο του Τζέιμς Χάρντεν.

Ο "Μούσιας" έχει το δικαίωμα να κάνει opt-in στο συμβόλαιό του αντί 47.4 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν. Κάτι που φαίνεται ως το πλέον πιθανό σενάριο, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Την ίδια ώρα βέβαια, η Φιλαντέλφια καλείται να αποφασίσει αν θα του προτείνει μια νέα πολυετή συμφωνία, που θα τον "δέσει" στο Wells Fargo Center για μια πενταετία. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο που θα φτάσει τα 269.9 εκατ. δολάρια, δεδομένου πως μιλάμε για max contract offer, από την πλευρά του οργανισμού.

Ένας εκ των πλέον έμπειρων δημοσιογράφων του ESPN όμως, ο Μπράιαν Γουίντχορστ, έσπευσε να επισημάνει την αίσθηση που επικρατεί εντός του ΝΒΑ για το συγκεκριμένο θέμα. "Δεν υπάρχει κάποιος στο ΝΒΑ που να πιστεύει πως οι Φιλαντέλφια Σίεξρς θα δώσουν στον Τζέιμς Χάρντεν ένα max contract" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτού μάλιστα, στάθηκε σε μια λεπτομέρεια, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον του 32χρονου γκαρντ στους Φιλαντέλφια Σίξερς. Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κρις Πολ, να μην κάνει το opt-in των 47.4 εκατ. δολαρίων για το 2022/23 και να συζητήσει για ενα διετές ή τριετές συμβόλαιο με σαφώς μικρότερες ετήσιες απολαβές. Μία επιλογή που μπορεί να μην φουσκώσει με τον ίδιο τρόπο τον τραπεζικό λογαριασμό του, έχει όμως τη δυνατότητα να τον κάνει πολύ πιο θελκτικό για οποιονδήποτε οργανισμό σε βάθος χρόνου -εφόσον προκύψει το ζήτημα της αλλαγής περιβάλλοντος.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ