NBA

NBA: Επανεξετάζονται οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, σύμφωνα με το ESPN

NBA Commissioner Adam Silver speaks during a news conference during the NBA basketball All-Star weekend Saturday, Feb. 17, 2024, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
NBA Commissioner Adam Silver AP

Σύμφωνα με το ESPN, οι ιθύνοντες του NBA εξετάζουν αλλαγές στους αμυντικούς κανονισμούς, εξαιτίας των τελευταίων διαδοχικών υψηλών ρεκόρ στο σκοράρισμα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους 397 πόντους που σημειώθηκαν στο All-Star Game της Ιντιανάπολις.

Τη θέσπιση νέων αμυντικών κανονισμών στο NBA φαίνεται πως εξετάζουν οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος, μετά από τα διαδοχικά ρεκόρ που καταρρίπτονται στο σκοράρισμα, σύμφωνα με το ESPN.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της λίγκας, Τζο Ντούμαρς: "Είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε. Το ερευνούμε αυτή τη στιγμή για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε στη σωστή πλευρά", με την τοποθέτηση του υψηλόβαθμου στελέχους να έρχεται ως επιστέγασμα όσων είχαν επισημάνει μερικές ημέρες μετά από τους 397 πόντους που σημείωθηκαν στο NBA All-Star Game, τόσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όσο και Ρουντί Γκομπέρ:

"Είναι πολλά τα ματς της regular season που αρχίζουν να είναι όπως αυτό (σ.σ. το All-Star Game). Θέλαμε να έχουν υψηλότερο ρυθμό οι αγώνες, θέλαμε να παίρνουμε περισσότερα σουτ και το παιχνίδι να είναι πιο ελεύθερο. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να μελετήσουμε το θέμα σε βάθος για να δούμε πώς θα κινηθούμε" είχε αναφέρει ο "βασιλιάς", με τον σέντερ των Τίμπεργουλβς να προσθέτει:

"Οι κανόνες ευνοούν πραγματικά την επίθεση. Το να κρατάς μια ομάδα κάτω από τους 100 πόντους είναι πολύ πιο σπάνιο από ό,τι ήταν πριν από μερικά χρόνια" , με τους ιθύνοντες του NBA να αντιλαμβάνονται τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών και να επανεξετάζουν τους κανονισμούς του πρωταθλήματος.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ