NBA

NBA, δύο ιστορικά καλάθια: Το sky hook του Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ και το fade away του ΛεΜπρόν Τζέιμς

NBA, δύο ιστορικά καλάθια: Το sky hook του Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ και το fade away του ΛεΜπρόν Τζέιμς
PRINTSCREEN

Δύο VIDEO. Δύο ιστορίες με το ίδιο αποτέλεσμα: Η κορυφή των σκόρερ στην ιστορία του NBA. Δείτε το καλάθι που ανέβασε τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ στο μπασκετικό Έβερεστ των σκόρερ του 1984 και το σπάσιμο του ρεκόρ του μετά από 38 χρόνια.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Άφησε πίσω του τον θρυλικό Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ, που βρέθηκε στο γήπεδο για να του δώσει την σκυτάλη. Είναι όμως δύο καλάθια που λένε όλη την ιστορία.

Το ρεκόρ του Καρίμ άντεξε σχεδόν 39 χρόνια. 38 χρόνια και 10 μήνες για την ακρίβεια. Από τις 5 Απριλίου 1984 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2023. Ο ΛεΜπρόν δεν είχε καν γεννηθεί όταν ο θρύλος του NBA πέρασε τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, που κράτησε το ρεκόρ για 18 χρόνια. Ο "Βασιλιάς" γεννήθηκε 8 μήνες και 26 μέρες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου 1984. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το παιδί από το Οχάιο θα έσπαγε κάποια στιγμή το ρεκόρ του Καρίμ. Βασικά, κανείς δεν πίστευε ότι θα εμφανιζόταν παίκτης που θα έσπαγε το σερί του Καρίμ.

Η ιστορία όμως έχει γραφτεί. Και υπάρχουν δύο VIDEO που δείχνουν τα ιστορικά ρεκόρ: Το sky hook του Αμντούλ-Τζαμπάρ μπροστά στον Μαρκ Ίτον, τον θρυλικό σέντερ των Τζαζ και έναν εκ των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών, αλλά και το fade away του ΛεΜπρόν μπροστά στον Κέντρικ Γουίλιαμς. Όταν κάποιος βλέπει αυτά στα δύο VIDEO το ένα μετά το άλλο, βλέπει πώς μπορεί να γραφτεί ιστορία.

Δείτε το ιστορικό sky hook του του Αμντούλ-Τζαμπάρ:

Δείτε το ιστορικό fade away σουτ του ΛεΜπρόν:

Δείτε το σχόλιο των Βασίλη Σκουντή και Σπύρου Καβαλιεράτου στην έκτακτη εκπομπή του SPORT24 για την ιστορική βραδιά του ΛεΜπρόν Τζέιμς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ