NBA

NBA Draft 2023: Ο Νιγηριανός Νάτζι, ο Βούκτσεβιτς και οι άλλοι Ευρωπαίοι που άκουσαν το όνομά τους

NBA Draft 2023: Ο Νιγηριανός Νάτζι, ο Βούκτσεβιτς και οι άλλοι Ευρωπαίοι που άκουσαν το όνομά τους
©FCBBASKET

Οκτώ παιδιά που έχουν καταγωγή από την Ευρώπη ή αγωνίζονται στην EuroLeague άκουσαν το όνομά τους στο NBA Draft 2023.

Το NBA Draft 2023 ολοκληρώθηκε. Πενήντα οκτώ παιδιά (και όχι εξήντα, γιατί Σίξερς και Μπουλς έχασαν από ένα draft pick β' γύρου εξαιτίας παραβίασης κανονισμών) άκουσαν το όνομά τους από τα χείλη του Άνταμ Σίλβερ και ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα σε αυτά και κάποια "δικά μας" παιδιά με καταγωγή από τη Γηραιά Ήπειρο ή παιδιά που αγωνίζονται στην EuroLeague.

Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστό πως θα αποτελούσε και το No1 pick και ο οποίος θα γίνει κάτοικος Σαν Αντόνιο. Ένας μέχρι πριν από μερικές ημέρες συμπαίκτης του στη Μετροπολιτάν, ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί, βρέθηκε επίσης πολύ ψηλά, στο No7 για την ακρίβεια. Εκεί τον επέλεξαν οι Πέισερς, όμως τον έστειλαν στους Γουίζαρντς.

Στο β' γύρο της διαδικασίας και πιο συγκεκριμένα στο No31 επελέγη από τους Πίστονς, αλλά πολύ πιθανό να βρεθεί τελικά στους Σέλτικς, ο Νιγηριανός Τζέιμς Νάτζι της Μπαρτσελόνα. Λίγο πιο κάτω, στο No42, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, γιος του παλαίμαχου Ντούσαν Βούκτσεβιτς και παίκτης της Παρτίζαν, έγινε draft από τους Γουίζαρντς. Μία θέση πιο κάτω, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επέλεξαν τον Γάλλο Ράιαν Ρουπέρ, ο οποίος αγωνιζόταν στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς.

Στο No44, ο Γάλλος Σίντι Σισοκό, ο οποίος τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στην Μπασκόνια και την περασμένη αγωνιστική περίοδο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην G-League Ignite, επελέγη από τους Σπερς. Στο No52 βρέθηκε ο Γερμανός Τουμανί Καμαρά, τον οποίο διάλεξαν οι Φοίνιξ Σανς, ενώ στο No56, ο Τούρκος Ταρίκ Μπιμπέροβιτς της Φενέρμπαχτσε επελέγη από τους Μέμφις Γκρίζλις.

Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ήταν αυτομάτως διαθέσιμος για το NBA Draft 2023, αφού είναι γεννημένος το 2001, δεν κατάφερε να βρει μια θέση στο μαγικό κόσμο του NBA μέσα από αυτή τη διαδικασία.

TAGS NBA EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ