NBA

NBA: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός την σεζόν 2022/23, αλλά συνιστάται να γίνει εμβόλιο

Ο Καϊρί Ίρβινγκ
Ο Καϊρί Ίρβινγκ © 2022 SETH WENIG/AP IMAGES

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το NBA ενημέρωσε τις ομάδες ότι ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό δεν θα είναι υποχρεωτικός την σεζόν 2022/23, ωστόσο συνιστάται αυστηρά σε όλους να εμβολιαστούν.

Ο κορονοϊός υπάρχει ακόμα στην καθημερινότητα. Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα. Το NBA πάντως δεν πρόκειται να υποχρεώσει τους παίκτες να εμβολιαστούν, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική που ακολούθησε πέρυσι.

Όπως αποκάλυψε το "Yahoo! Sports", η λίγκα έστειλε υπόμνημα στις ομάδες όπου αναφέρεται ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά παρόλα αυτά συνιστάται σε όλους να εμβολιαστούν.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πρακτικά το NBA... δεν είχε ακριβώς επιλογή, αφού το θέμα του εμβολιασμού ήταν κάτι για το οποίο η Ένωση παικτών έδωσε μεγάλη μάχη, προβάλλοντας το δικαίωμα του καθενός να μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του προκειμένου να μην υπάρχουν τριβές, με κάποιους παίκτες (Καϊρί Ίρβινγκ των Νετς, Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ και Ματίς Τάιμπουλ των Σίξερς) να παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Την ίδια στιγμή βέβαια, το NBA δεν μπορούσε να κάνει κάτι με την νομοθεσία ανά πολιτεία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ίρβινγκ να μην έχει την δυνατότητα για το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν να αγωνιστεί στους εντός έδρας αγώνες των Νετς λόγω της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη.

Για την ιστορία, δεν έχει διευκρινιστεί αυτή την στιγμή αν το NBA στο υπόμνημά του για την μην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει συμπεριλάβει και τους υπάλληλους των ομάδων, αφού πέρυσι είχαν υποχρεωθεί όλοι να εμβλολιαστούν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ