NBA

NBA: Αλλαγές στο format του Rising Star Challenge στο All Star Game

A worker prepares a stage before the NBA All-Star Rising Stars basketball game in Chicago, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Nam Y. Huh)
A worker prepares a stage before the NBA All-Star Rising Stars basketball game in Chicago, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Nam Y. Huh) 2022 AP PHOTO/NAM Y. HUH

Με νέο σύστημα διεξαγωγής θα γίνει φέτος το Rising Star Challenge στο All Star Game καθώς όπως ανακοίνωσε το ΝΒΑ θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές συγκριτικά με τις άλλες χρονιές.

Με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής απ ότι τις περασμένες χρονιές θα γίνει φέτος το Rising Star Challenge στο All Star Game του Κλίβελαντ. Όπως ανακοίνωσε το ΝΒΑ πλέον θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες των επτά παικτών που θα αγωνιστούν σε ένα μίνι τουρνουά τριών αγώνων έχοντας στόχο ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων.

Στους δύο ημιτελικούς θα υπάρξει στόχος των 50 πόντων ενώ στον τελικό ο στόχος θα είναι οι 25 πόντοι. Οι δύο αυτοί αριθμοί, το 50 και το 25 αν προστεθούν δίνουν τον αριθμό 75 που είναι και τα χρόνια ζωής της λίγκας του ΝΒΑ. Τις ομάδες θα απαρτίζουν συνολικά 28 παίκτες (12 ρούκις του ΝΒΑ, 12 δευτεροετείς φοιτητές και για πρώτη φορά στο θεσμό 4 παίκτες από τη G League Ignite.

Τέλος ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο παιχνίδι θα υπάρξει ένας διαγωνισμός, το "clutch challenge" εκεί όπου οκτώ παίκτες από το ΝΒΑ και τη G League Ignite θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες των δύο ατόμων με στόχο να σκοράρουν πέντε καλάθια από σημεία που έχουν μπει τα πιο ιστορικά καλάθια στην ιστορία του ΝΒΑ.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ