NBA

NBA All-Star Game 2024, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η παραλαβή του τροπαίου και το "winner, winner, chicken dinner"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραλαμβάνει το τρόπαιο για την νίκη στο NBA All Star Game 2024
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραλαμβάνει το τρόπαιο για την νίκη στο NBA All Star Game 2024 Ⓒ 2024 DARRON CUMMINGS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέλαβε - ως αρχηγός της Ανατολής - το τρόπαιο για την νίκη κόντρα στην Δύση στο NBA All-Star Game 2024 και έκανε πλάκα με το γνωστό αμερικανικό ρητό "winner, winner, chicken dinner".

Η Ανατολή λύγισε με το απίθανο 211-186 την Δύση στο NBA All-Star Game 2024 και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που παρέλαβε το τρόπαιο, αφού ήταν ο αρχηγός των νικητών.

Ο "Greek Freak" πήγε με τους δύο γιους του εκεί και μετά έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις, λέγοντας πως "όλα τα παιδιά έπαιξαν σκληρά, βάλαμε πολλά τρίποντα. Εγώ δυστυχώς δεν έβαλα και νιώθω λυπημένος, αλλά χαίρομαι για την νίκη. Όλοι έπαιξαν σκληρά και - όπως λέω πάντα - winner, winner, chicken dinner. Ήξερα ότι ο Λίλαρντ είναι καλά. Όταν είναι έτσι, πρέπει να του δώσεις την μπάλα".

Όσο για την φράση "winner, winner, chicken dinner" που χρησιμοποίησε ο Γιάννης σκορπώντας χαμόγελο, πρόκειται για κλασική αμερικανική ατάκα. Οι... πατεράδες της φράσης είναι πολλοί, ωστόσο η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι έχει βγει από το γεγονός ότι στο Λας Βέγκας ένα γεύμα με κοτόπουλο (chicken) στοίχιζε δύο δολάρια, όσο ήταν κάποτε και το ελάχιστο ποντάρισμα.

Αν λοιπόν κάποιος κέρδιζε ένα στοίχημα με το ελάχιστο ποντάρισμα, τότε ήταν σαν να κερδίζει ένα γεύμα με κοτόπουλο, εξού και η σχετική φράση.

Δείτε το VIDEO με τον Γιάννη να παραλαμβάνει το τρόπαιο και να κάνει δηλώσεις:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ALL STAR NBA ALL STAR GAME ALL STAR GAME
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ