ΜΠΑΣΚΕΤ

Ναβάρο, ο βασιλιάς!

Ναβάρο, ο βασιλιάς!

Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει νταμπλ σκορ από τη δεύτερη ομάδα, στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις του Copa del Rey, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να είναι ο... βασιλιάς του "κυπέλλου του Βασιλιά".

Οι Ισπανοί είναι τίμιοι. Θέλουν το καλό όλων. Για αυτό έχουν Final 8 Κυπέλλου και για αυτό υπολογίζουν τα πάντα. Όχι μόνο όσα έχουν συμβεί επί των εδαφών τους.

Για αυτό και στη λίστα με τους εκείνους που έχουν σηκώσει τα περισσότερα κύπελλα, εξ όσων θα εμφανιστούν στο Copa del Rey της Μάλαγα, υπάρχουν και παιδιά που έχουν κάνει άρσεις, εκτός Ισπανίας. Για παράδειγμα, ο Ρομέιν Σάτο, ο οποίος είχε κατακτήσει το ιταλικό SuperCoppa (2009, 2010), το 2012 είχε σηκώσει ένα στο Ελληνικό και το 2013 πήρε εκείνο της Τουρκίας. Ο Αφρικανός είναι εκείνος που έχει εμπειρία κυπελλούχου από τις περισσότερες χώρες, αλλά δεν είναι αυτός που έχει και τους περισσότερους τίτλους κυπελλούχου. Το όνομα... του τελευταίου είναι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και έχει 6 κούπες, όλες στην Ισπανία και όλες με την Μπαρτσελόνα.

Οι έχοντες τα περισσότερα κύπελλα

Όνομα Τίτλοι Χώρες
Χουάν Κάρλος Ναβάρο 6 Ισπανία
Εράζεμ Λόρμπεκ 4 Ισπανία, Ιταλία
Φραν Βάσκεθ 4 Ισπανία
Σέρχι Βιδάλ 4 Ισπανία
Ρομέιν Σάτο 4 Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία

Μπαρτσελόνα, το χάος και μετά ο δεύτερος

Από καταβολής Copa del Rey, η ομάδα που 'χει ξεχωρίσει για τις κατακτήσεις της είναι η Μπαρτσελόνα, που διαθέτει 17... τεμάχια στην τροπαιοθήκη της. Ακολουθεί η Μάλαγα με 9, ενώ το ΤΟΡ3 συμπληρώνει η Ρεάλ με 7.

Η Βαλένθια είναι αυτή που "έχει" τους παίκτες με τους περισσότερους τίτλους κυπελλούχου εκτός συνόρων (μόνο ο Σάτο έχει 4, ενώ οι υπόλοιποι δίνουν άλλους τόσους), ενώ οι "βασίλισσα", Μπαρτσελόνα και Σαραγόσα έχουν από 6. Συνολικά, οι παίκτες της "Μπάρτσα" έχουν σηκώσει 24 κούπες, αυτοί της Μάλαγα έχουν 15, της Βαλένθια 14 και της Ρεάλ 13.

Ομάδα Τρόπαια παικτών Τρόπαια εκτός συνόρων Τίτλοι
Μπαρτσελόνα 24 6 17
Μάλαγα 15 5 9
Ρεάλ 13 6 7
Λαμποράλ Κούτσα 7 2 3
Βαλένθια 14 8 2

*Οι Τενερίφη και Σαραγόσα έχουν από έναν τίτλο, ενώ η Γκραν Κανάρια δεν έχει ζήσει ακόμα την εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ