EUROLEAGUE

ΜVP o Τέιλορ Ρότσεστι

Η Νίζνι Νόβγκοροντ έφυγε από το Μιλάνο με το +20 επί της Αρμάνι και για να... φτάσει εκεί, είχε τρεις παίκτες στο ΤΟΡ5 των MVP. Στο Νο1 ήταν ο Τέιλορ Ρότσεστι.

Η πρεμιέρα του ΤΟΡ16 ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και τη Νίζνι Νόβγκοροντ να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ιστορίας της, στη συγκεκριμένη φάση -δεδομένου ότι φέτος παίζει για πρώτη φορά στη Euroleague.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι αναδείχθηκε ΜVP της πρώτης αγωνιστικής, οδηγώντας την παρέα του στο 59-79 επί της Αρμάνι, στο Μιλάνο, την Παρασκευή (2/1). Μετά τις δυο απουσίες λόγω τραυματισμού, ο πρώτος σκόρερ της regular season σηκώθηκε από τον πάγκο, στο τέλος της πρώτης περιόδου, για να προσφέρει το καρίρ χάι των 8 ασίστ, ενώ σκόραρε τους 17 από τους 19 πόντους του στο β’ ημίχρονο, με 2/3 διπ., 3/6 τριπ. και 6/6 βολές, 4 ριμπ., 1 κλεψ και μόλις 1 λάθος σε 23.03”, ενώ είχε και πέντε κερδισμένα φάουλ. Κάπως έτσι, έφτασε τους 32 βαθμούς, στον πίνακα αξιολόγησης.

Το εντυπωσιακό ήταν πως τον ακολούθησε ο Τρέι Τόμπκινς, με 28 για ranking (19π., 15 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλεψ., 1 λάθος και 1 τάπα σε 33.45”), ενώ στο ΤΟΡ5 με τους καλύτερους της πρεμιέρας, ήταν και ο Άρτσιομ Παρακούσκι (24 ranking, με 18π., 5 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ, 2 λάθη και 3 τάπες σε 27.51”).

Μεσολάβησε ο Τζέιμς Γκιστ (26 ranking, με 10/12 βολές, 15π., 6 ριμπ.), ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Άλεξ Τάιους, της Μακάμπι (24 ranking).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ