Αθλητικός διευθυντής Σερβέτ για Κουτέσα: “Καταθέσαμε νέα πρόταση στην ΑΕΚ και περιμένουμε απάντηση”

Ο αθλητικός διευθυντής της Σερβέτ, Τζον Γουίλιαμς, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για τον Ντέρεκ Κουτέσα, αποκαλύπτοντας ότι η ελβετική ομάδα αναπροσάρμοσε την προσφορά της έπειτα από ζήτημα που προέκυψε στις ιατρικές εξετάσεις του παίκτη.
Νέα δεδομένα έχουν προκύψει στην υπόθεση της επιστροφής του Ντέρεκ Κουτέσα στη Σερβέτ, με τον αθλητικό διευθυντή του ελβετικού συλλόγου, Τζον Γουίλιαμς, να παρουσιάζει τη θέση της ομάδας του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ.
Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων εντοπίστηκε ένα ζήτημα, το οποίο οδήγησε τη Σερβέτ στην απόφαση να διαφοροποιήσει τους όρους της αρχικής συμφωνίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ελβετική ομάδα έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και πλέον περιμένει την απάντηση της Ένωσης στη νέα της πρόταση.
“Προέκυψε ένα μικρό ζήτημα κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων. Τροποποιήσαμε τους όρους της διαπραγμάτευσης, επειδή η κατάσταση δεν ανταποκρινόταν σε όσα είχαν συμφωνηθεί με την ΑΕΚ. Πλέον έχουμε συμφωνήσει με τον παίκτη και περιμένουμε την απάντηση της ΑΕΚ”, δήλωσε αρχικά ο Γουίλιαμς.
Στη συνέχεια, ο αθλητικός διευθυντής της Σερβέτ εξέφρασε σε έντονο ύφος τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι η νέα πρόταση έχει σταλεί εδώ και 48 ώρες, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη απάντηση.
“Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τη Σερβέτ σαν… αγελάδα για άρμεγμα. Δεν έχω την εντύπωση ότι η ΑΕΚ μας σέβεται. Προσπαθήσαμε να τροποποιήσουμε τους όρους της πρότασης και εξακολουθούμε να περιμένουμε απάντηση“, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Γουίλιαμς αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η Σερβέτ μείωσε τόσο τη διάρκεια του συμβολαίου που προτείνει στον Κουτέσα όσο και το ποσό που προσφέρει στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, αντί για πενταετές συμβόλαιο επιθυμεί πλέον να υπογράψει με τον ποδοσφαιριστή για τρία χρόνια, ενώ η οικονομική της πρόταση υποχώρησε από το ένα εκατομμύριο στις 600.000 ευρώ.
Παρά την αλλαγή των όρων, ξεκαθάρισε ότι η επιθυμία της Σερβέτ να αποκτήσει τον Κουτέσα παραμένει, υπογραμμίζοντας όμως ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν λόγω της επικείμενης ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου.
“Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Η μεταγραφική περίοδος κλείνει σε 48 ώρες και δεν πρόκειται να αλλάξουμε την πρότασή μας. Τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ΑΕΚ“, κατέληξε.
Αναλυτικά τα λόγια του:
“Προέκυψε ένα μικρό ζήτημα κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων. Γι’ αυτό αναπροσαρμόσαμε τους όρους της πρότασής μας, καθώς τα δεδομένα δεν ανταποκρίνονταν σε όσα είχαμε συμφωνήσει με την ΑΕΚ.
Έχουμε πλέον συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και περιμένουμε την απάντηση της ΑΕΚ. Δεν μπορεί, όμως, η ΑΕΚ να απαιτεί να παραμείνουν όλα ως έχουν, από τη στιγμή που η κατάσταση που προέκυψε δεν ήταν αυτή πάνω στην οποία είχαμε διαπραγματευτεί.
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τη Σερβέτ σαν… αγελάδα για άρμεγμα. Δεν αισθάνομαι ότι η ΑΕΚ μάς σέβεται. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τους όρους της πρότασής μας και εξακολουθούμε να περιμένουμε την απάντησή της.
Τους στείλαμε τη νέα μας πρόταση πριν από 48 ώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Αρχικά είχαμε προτείνει στον παίκτη ένα συμβόλαιο πολύ μεγάλης διάρκειας, ώστε να μπορέσουμε να αποσβέσουμε το ποσό που θα διαθέταμε για τη μεταγραφή του.
Όλα αυτά δεν αλλάζουν την επιθυμία μας να αποκτήσουμε τον Κουτέσα. Εξακολουθούμε να θέλουμε να τον φέρουμε στη Σερβέτ, αλλά πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ΑΕΚ.
Μειώσαμε αναλόγως και τη διάρκεια του συμβολαίου. Αντί για πέντε χρόνια, θέλουμε πλέον να υπογράψουμε μαζί του για τρία. Παράλληλα, περιορίσαμε την προσφορά μας από το ένα εκατομμύριο ευρώ στις 600.000 ευρώ.
Θέλουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε 48 ώρες. Η πρότασή μας δεν πρόκειται να αλλάξει”.