MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Οι "Έλληνες" του Παγκοσμίου Κυπέλλου

MundoBasket 2023: Οι "Έλληνες" του Παγκοσμίου Κυπέλλου
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS/FIBA

Η Εθνική Ελλάδας δεν θα λείψει από το MundoBasket 2023, ωστόσο, εκεί θα βρεθούν και αρκετοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη χώρα μας ή θα αγωνίζονται εδώ την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Η Εθνική Ελλάδας, πιστή στα μεγάλα μπασκετικά ραντεβού, θα είναι μία από 32 συμμετέχουσες ομάδες στο MundoBasket 2023 το οποίο θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει βέβαια και σε άλλες ομάδες της διοργάνωσης, αφού στο τουρνουά θα δώσουν το παρών αρκετοί παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από τη χώρα μας ή που θα αγωνίζονται εδώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το SPORT24 τους συγκέντρωσε όλους σε ένα κείμενο.

Οι "Έλληνες" του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Πέραν των παικτών, υπάρχουν όμως και κάποιοι προπονητές που έχουν περάσει από τη χώρα μας. Πρώτος και καλύτερος ο Έλληνας Ηλίας Ζούρος, ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας, που έχει εργαστεί σε Ολυμπιακό, Περιστέρι, Άρη και Προμηθέα. Στο πλευρό του στην εθνική Γεωργίας έχει και τον Γιώργο Λιμνιάτη, ο οποίος πέρσει εργάστηκε για κάποιους μήνες στο Λαύριο, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός ως πρώτος προπονητής.

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ, που βρίσκεται στον πάγκο της Γερμανίας, πέρασε από τον Άρη τη σεζόν 2007/08. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς που ανέλαβε πρόσφατα την Κίνα, θήτευσε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2015/16, ενώ ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Λετονίας, υπήρξε προπονητής της ΑΕΚ τη σεζόν 2018/19.

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ