MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Ο Καναδάς συνεχίζει χωρίς Πάνγκος, στάση αναμονής και αβεβαιότητα για Μάρεϊ

MundoBasket 2023: Ο Καναδάς συνεχίζει χωρίς Πάνγκος, στάση αναμονής και αβεβαιότητα για Μάρεϊ
FIBA

Ο πρακτικός λόγος για τον οποίο φαίνεται πως κόπηκε από την Εθνική Καναδά ο Κέβιν Πάνγκος, οι άλλοι τρεις παίκτες που αποχωρούν και η αβεβαιότητα γύρω από τον Τζαμάλ Μάρεϊ λιγότερο από 20 ημέρες πριν την έναρξη του MundoBasket 2023.

Χωρίς τον Κέβιν Πάνγκος φαίνεται πως θα παραταχθεί ο Καναδάς στο προσεχές MundoBasket 2023. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μάικλ Γκρέιντζ, ο γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο κόπηκε από το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, παρότι έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε μέσα στη σεζόν 2022/23, γιατί η ευπάθεια του καθιστά πολύ υψηλό το κόστος ασφάλισής του.

Παράλληλα, ο ίδιος ρεπόρτερ αναφέρει πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα βρεθεί ούτε ο Κόρι Τζόσεφ (σσ. λόγω ενός μικροπροβλήματος στη μέση, αλλά και επειδή θέλει να βρεθεί στο training camp των Γουόριορς), ούτε ο Οσάι Μπρισέτ, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, ούτε ο Κάσιους Ρόμπερτσον, ο οποίος μετακόμισε πρόσφατα από την Ομπραντόιρο στη Βαλένθια και θέλει να είναι παρόντας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας του Άλεξ Μουμπρού πριν από την πρώτη του χρονιά στην EuroLeague (σσ. αυτή ξεκινάει 10 ημέρες πριν τελειώσει το τουρνουά της FIBA).

Βέβαια, το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Καναδάς είναι μία πιθανή απουσία του Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο πρωταθλητής του NBA με τους Νάγκετς προέρχεται επίσης από σοβαρούς τραυματισμούς και δεν θέλει να ρισκάρει. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Εθνική Καναδά στη Γερμανία, όπου θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια (9, 12 και 13 Αυγούστου). Η ελπίδα όλων είναι ο Μάρεϊ να μπορέσει να αγωνιστεί στα άλλα δύο φιλικά στην Ισπανία, στις 17 και 19 Αυγούστου, προκειμένου να βρει ρυθμό πριν την έναρξη του MundoBasket στις 25 του ίδιου μήνα. Μέχρι τότε, άπαντες θα βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων ο Καναδάς συνεχίζει την προετοιμασία του με 13 παίκτες, εκ των οποίων οι 7 αγωνίζονται στο NBA. Ο λόγος για τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Νίκεϊλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Λου Ντορτ, Ντίλον Μπρουκς, Κέλι Ολίνικ και Ντουάιτ Πάουελ, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Τρέι Μπελ-Χέινς, Κάιλ Αλεξάντερ, Μέλβιν Έτζιμ, Ζακ Έντι, Φιλ Σκαρμπ και Τόμι Σκραμπ.

Να θυμίσουμε πως ο Καναδάς βρίσκεται στον 8ο όμιλο, όπου θα λάβει χώρα στην Τζακάρτα, μαζί με τη Γαλλία, τη Λετονία και το Λίβανο.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ