MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει νατουραλιζέ παίκτη των Μπλέιζερς

MundoBasket 2023: Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει νατουραλιζέ παίκτη των Μπλέιζερς
AP PHOTO/ABBIE PARR

Όσο οι περιπτώσεις των Πάολο Μπανκέρο και Ντάριους Τόμπσον βρίσκονται στον αέρα, η Εθνική Ιταλίας εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις για νατουραλιζέ παίκτη. Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Ντρου Γιούμπανκς των Μπλέιζερς.

Η Εθνική Ιταλίας ψάχνει την καλύτερη δυνατή επιλογή νατουραλιζέ παίκτη ενόψει του MundoBasket 2023 και όχι μόνο. Με την απάντηση του Πάολο Μπανκέρο -ο οποίος σκέφτεται και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την Team USA- να εκκρεμεί και τον Ντάριους Τόμπσον, που έχει Ιταλίδα σύζυγο, να μην έχει πάρει ακόμα την ιταλική υπηκοότητα, ένα ακόμα όνομα εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφους του BasketNews, Οράτσιο Καούτσι, ψηλά στη λίστα της Ιταλίας βρίσκεται ο Ντρου Γιούμπανκς των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, καθώς ένα ψηλό κορμί θα ήταν ιδανικό για την ενίσχυση της frontline της ομάδας του Τζιανμάρκο Ποτζέκο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Γιούμπανκς, που έχει γεννηθεί στο Μισισίπι και έχει μεγαλώσει στο Όρεγκον, διαθέτει ιταλικές ρίζες και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να αποκτήσει διαβατήριο.

Να σημειώσουμε πως ο 26χρονος σέντερ των Μπλέιζερς τη σεζόν 2022-23 είχε 6.6 πόντους (65.1% δίποντα, 38.9% τρίποντα, 66.4% βολές), 5.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 μπλοκ κατά μέσο όρο σε 78 παιχνίδια.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ