WNBA

Μπρίτνι Γκράινερ: Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τοποθετήθηκε για τη σύλληψή της

Η Μπρίτνι Γκράινερ
Η Μπρίτνι Γκράινερ © 2021 RICK SCUTERI / AP IMAGES

Το θέμα της σύλληψης της Μπρίντι Γκράινερ σε αεροδρόμιο της Ρωσίας έφτασε μέχρι τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τον Άντονι Μπλίνκεν να τοποθετείται δημόσια για το θέμα.

Η σύλληψη της Μπρίτνι Γκράινερ σε αεροδρόμιο της Μόσχας προκάλεσε αρκετό θόρυβο στις ΗΠΑ, ειδικά δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ένα διάστημα άλλωστε, που οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, η κράτηση της διάσημης αθλήτριας του WNBA μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ ότι συνήθως. Έτσι ακριβώς αντιμετωπίζεται άλλωστε από πολύ κόσμο στις ΗΠΑ, ο οποίος ανησυχεί για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από τη ρωσική πλευρά και τη διαλλακτικότητα που αυτή θα δείξει προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Είναι χαρακτηριστικό δε πως το θέμα έφτασε μέχρι τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ρωτήθηκε για όσα συμβαίνουν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.

"Δεν είναι πολλά αυτά που μπορώ να πω για το θέμα, δεδομένης της ιδιωτικότητας που υπάρχει ως αυτό το σημείο. Όποτε ένας πολίτης των ΗΠΑ τελεί υπό κράτηση, είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέχουμε κάθε πιθανή βοήθεια. Κι αυτό αφορά επίσης ό,τι γίνεται στη Ρωσία. Έχουμε μια ομάδα που εργάζεται για περιπτώσεις πολιτών των ΗΠΑ που τελούν υπό κράτηση στη Ρωσία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε σίγουροι πως τα δικαιώματά τους τηρούνται" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντονι Μπλίνκεν.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες, ούτε για την πορεία της έρευνας που διεξάγει η Μόσχα ούτε για την εξέλιξη των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

TAGS WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ