WNBA

Μπρίτνι Γκράινερ: Η Ρωσία δεν απορρίπτει πλέον την ανταλλαγή με τον καταδικασμένο έμπορο όπλων

Μπρίτνι Γκράινερ: Η Ρωσία δεν απορρίπτει πλέον την ανταλλαγή με τον καταδικασμένο έμπορο όπλων
EVGENIA NOVOZHENINA/POOL PHOTO VIA AP

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση του Σεργκέι Λαβρόβ, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο ανταλλαγής της Μπρίτνι Γκράινερ με τον Βίκτορ Μπουτ, που κρατείται σε φυλακή των ΗΠΑ για εμπόριο όπλων.

Η διαπραγμάτευση της πρότασης για ανταλλαγή κρατουμένων θα καθορίσει πλέον το μέλλον της Μπρίτνι Γκράινερ.

Την Παρασκευή (5/8), ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόβ, δεν απέκλεισε (για πρώτη φορά) να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που έχει ήδη ζητήσει την έκδοση της Αμερικανίδας αθλήτριας και την ταυτόχρονη στη Ρωσία του Βίκτορ Μπουτ - καταδικασμένου στις ΗΠΑ για εμπόριο όπλων.

Η Γκράινερ κρίθηκε ένοχη για παράνομη κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, με συνέπεια να της επιβληθεί από δικαστήριο της Μόσχας ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Ως εκ τούτου μέχρι το 2031 θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, εκτίοντας την ποινή της.

Ο (στρυμωγμένος) Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, υπενθύμισε ότι ισχύει ακόμη η πρόταση ανταλλαγής και περιμένει πλέον την απόκριση του Κρεμλίνου. Αυτή μοιάζει τούτη την ώρα η μοναδική διέξοδος για την 31χρονη σταρ του WNBA.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ