WNBA

Μπρίτνι Γκράινερ: Για πρώτη φορά εκφράζεται αισιοδοξία για την αποφυλάκισή της

Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες
Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες © 2022 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP IMAGES

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά από τη σύλληψη της Μπρίτνι Γκράινερ, για πρώτη φορά εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία για την αποφυλάκιση και την επιστροφή της 31χρονης σέντερ στις ΗΠΑ.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την στιγμή που η Μπρίτνι Γκράινερ συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Ρωσίας με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η 31χρονη σέντερ του WNBA κρίθηκε μάλιστα ένοχη τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης που επικρατούσε, εσχάτως εκφράστηκε για πρώτη φορά αισιοδοξία σχετικά με την αποφυλάκισή της. Συγκεκριμένα, ο πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μπιλ Ρίτσαρντσον, ανέφερε στο CNN πως είναι "επιφυλακτικά αισιόδοξος" για το θέμα.

Τοποθετήθηκε μάλιστα ως χρονικός ορίζοντας για να συμβεί κάτι τέτοιο, το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επί της ουσίας, αυτό που επιχειρεί να πετύχει ο έμπειρος διπλωμάτης είναι τη συναίνεση της Ρωσίας για την ανταλλαγή της Μπρίτνι Γκράινερ και του Πολ Γουίλαν (πρώην πεζοναύτης που κατηγορείται για κατασκοπία) με υπηκόους της Ρωσίας, που κρατούνται στις αμερικανικές φυλακές.

Όταν ρωτήθηκε πάντως, πού στηρίζει αυτή την αισιοδοξία και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του από την απέναντι πλευρά, απέφυγε να απαντήσει, μένοντας στο γεγονός πως "πρόκειται για ανθρώπους που είναι κοντά στον Βλάντιμιρ Πούτιν".

TAGS WNBA ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ