FIBA WORLD CUP

Μποντιρόγκα: "Δύναμη της Ελλάδας η ομαδικότητα"

Μποντιρόγκα: "Δύναμη της Ελλάδας η ομαδικότητα"
INTIME SPORTS

Ο Ντέγιαν Μποτιρόγκα δεν υποτιμά τις ικανότητες των παικτών του Φώτη Κατσικάρη, δηλώνει όμως πως η Σερβία μπορεί να πάρει τη νίκη-πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου στον αγώνα της Κυριακής (7/9, 19.00).

Ο Ντέγιαν Μποτιρόγκα υπηρετεί πλέον το μπάσκετ από τη θέση του αντιπροέδρου της σέρβικης ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και την Κυριακή 7/9 στις 19.00, θα παρακολουθήσει την εθνική της χώρας του να παλεύει για την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ελλάδα, γεγονός που φυσικά δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο.

Αποστολή στη Μαδρίτη, Γιάννης Φιλέρης

" Είναι μία νέα γενιά, παίζουν πιο πολύ σαν ομάδα. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους, δεν έχουν ένα παίκτη που ξεχωρίζει, αλλά είναι καλοί. Έχουν έμπειρους παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Ζήσης, ο Καϊμακόγλου, ο Παπανικολάου και ο Μπουρούσης. Μία καλή φουρνιά παικτών και παίζουν μεγάλο ρόλο στην ομαδικότητα, που είναι η μεγαλύτερη δύναμη αυτής της ομάδας" ήταν το αρχικό του σχόλιο για την ελληνική ομάδα.

Πώς αισθάνεται που οι "πλάβι" θα τεθούν αντιμέτωποι με την Ελλάδα, μία χώρα όπου έχει αγαπηθεί πολύ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού; "Έχουν παίξει πολλά παιχνίδια αντίπαλες οι δύο ομάδες, έχω αγωνιστεί κι εγώ στην Ελλάδα. Τους ξέρω όλους. Ξέρω ότι σέβονται όλους τους αθλητές και τους προπονητές που έχουν δουλέψει εκεί κι έχουν περάσει όμορφες στιγμές. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα, αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Όλοι θέλουμε τη νίκη."

Στην πρώτη φάση της διοργάνωνης, η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς μέτρησε δύο νίκες και τρεις ήττες. "Ο απολογισμός από αυτά που είδαμε από την ομάδα στη Γρανάδα είναι καλός. Ακόμα και κόντρα στη Βραζιλία και στην Γαλλία, μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Είναι, λοιπόν, ένα πολύ ιδιαίτερο ματς αυτό με την Ελλάδα, μία καλή ευκαιρία να πάει η ομάδα ένα βήμα μπροστά και να επιβεβαιώσει όλα τα θετικά στοιχεία που έδειξε στη Γρανάδα. Στον αγώνα με την Ισπανία, παίξαμε σωστά κι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε το βήμα στα προημιτελικά για τους επιβεβαιώσουμε όλους"

'Είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Καταφέραμε να πάρουμε δύο νίκες. Μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή έκρινε το νικητή στο ματς με τη Γαλλία. Με τη Βραζιλία το παιχνίδι ήταν ισόρροπο. Το ίδιο συνέβη και στο τουρνουά στη Γαλλία, δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τους Έλληνες, αν και έχουν απόντες, όπως κι εμείς, δύο σημαντικούς παίκτες. Σε κάποια παιχνίδια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Επειδή πιστεύω πως με ένα καλό ματς, θα καταφέρουμε να περάσουμε στα προημιτελικά."

Μποντιρόγκα: "Δύναμη της Ελλάδας η ομαδικότητα"

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ