ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ: "Ο Γουέμπερ έκανε σπουδαία δουλειά"

Μπλατ: "Ο Γουέμπερ έκανε σπουδαία δουλειά"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε το καπέλο του στον Μπριάντε Γουέμπερ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη τονίζοντας, όμως, πως ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταάι χρονικά αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Basket League επιβλήθηκε ( 76-67) του Άρη και ο Ντέιβιντ Μπλατα στάθηκε στον Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τους ερυθρόλευκους, ενώ αναφέρθηκε και στους Βασίλη Σπανούλη, Γιάνις Τίμα, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιάνις Στρέλνιεκς.

"Δεν είναι εύκολο για τις ομάδες της EuroLeague να παίζουν μέσα σε λίγες ημέρες δύσκολα παιχνίδια στην EuroLeague και αγώνες πρωταθλήματος. Είχαμε καλή προσέγγιση και είχαμε ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης έχει βελτιωθεί πολύ τους τελευταίους μήνες και πιστεύω πως είναι μία ομάδα για τα playoffs. Αν εξαιρέσουμε τα λάθη μας ήταν μια καλή ευκαιρία να να γυρίσουμε στις νίκες και να ετοιμαστούμε για το μεγάλο παιχνίδι της Παρασκευής (8/3) με την Μπουντούτσνοστ", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Σπανούλης είχε ένα πρόβλημα, όχι σημαντικό, με το πόδι του και για αυτό αποφασίσαμε να τον ξεκουράσουμε και αν παίξει λίγο. Ο Τίμα δυστυχώς είχε ένα προσωπικό πρόβλημα, αλλά θα γυρίσει. Ήταν πολύ ωραίο που είδα τον Αγραβάνη να παίζει καλά. Σχεδόν έκανε τριπλ νταμπλ. Αυτό ήταν πολύ καλό. Όπως σας έχω πει σε κάθε παιχνίδι θα βελτιώνεται. Παίξαμε χωρίς τον Σπανούλη, τον Τίμα και τον Στρέλνιεκς και ήταν καλό που είχαμε τον Γουέμπερ. Έκανε σπουδαία δουλειά".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ νωρίτερα είχε μιλήσεις στην κάμερα της Cosmote TV και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τους λόγους που η ομάδα του το τελευταίο διάστημα δεν έπαιζε καλά και αν η νίκη επί του Άρη, της δίνει την ευκαιρία για... restart: "Σκέφτομαι το μέλλον και την Μπουντούτσνοστ. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας. Ανυπομονώ για το παιχνίδι της Παρασκευής. Γνωρίζω την ερώτησή σας, αλλά δεν θα την απαντήσω. Πραγματικά ανυπομονώ για το παιχνίδι της Παρασκευής".

Καστρίτης: "Ο Ολυμπιακός πήρε τις σωστές αποφάσεις"

Ο Γιάννης Καστρίτης από την πλευρά του έδωσε "συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη. Πέρα από το βαθμό δυσκολίας που είχε το παιχνίδι για εμάς, λόγω του γεγονότος ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας έναν πάρα πολύ ισχυρό αντίπαλό, είχε και την ιδιαιτερότητα πως προερχόμασταν από μια μακρά διακοπή. Ειδικά σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που είχαμε βρει ρυθμό. Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ στην διάρκεια της διακοπής, αλλά υπήρχε ένα ερωτηματικό πως θα επανεμφανιστούμε στο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, αν και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και συγκεκριμένα στο αμυντικό μας transition, έναν τομέα που ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Σκόραραν 19 πόντους από αιφνιδιασμούς στο πρώτο μέρος και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωσε. Παρόλα αυτά τα παιδιά έδειξαν πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητές τους, μπήκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε μέχρι το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου να διεκδικούμε με λίγη τύχη ίσως και κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, όπως πάντα σε τόσο κλειστά παιχνίδια, οι λεπτομέρειες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε πιο σωστές αποφάσεις στις τελευταίες κατοχές και δίκαια έφτασε στη νίκη. Εμείς έχουμε ακόμη εννιά παιχνίδια μπροστά μας, με πρώτο και σημαντικότερο τον αγώνα με τον Κολοσσό στην έδρα μας. Θέλουμε πάση θυσία τη νίκη. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας όπως κάνουμε πάντα. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ