EUROLEAGUE

Μπαζίλε: "Καλά που αποκλείστηκε ο ΠΑΟ"!

Μπαζίλε: "Καλά που αποκλείστηκε ο ΠΑΟ"!
μπαζίλε

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να σαρώνει τα πάντα στο περασμά της και να μοιάζει ανίκητη, αλλά ο Τζανλούκα Μπαζίλε δηλώνει ευθαρσώς στο Sport24.gr: "Ευτυχώς που αποκλείστηκε ο ΠΑΟ"!

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου για την Μπαρτσελόνα αγώνα με το Μαρούσι, ο Τζανλούκα Μπαζίλε είχε χαραγμένα στο πρόσωπό του τα σημάδια που αφήνει αφενός η γλυκιά κούραση και αφετέρου η ανακούφιση. Κι η κούραση, εντάξει, δικαιλογείται. Μπορεί το σκορ να πήρε έκταση, αλλά χρειάστηκε προσπάθεια για να μπορέσει η Μπάρτσα να νικήσει το Μαρούσι. Η ανακούφιση, όμως, προς τι; Το μυαλό πηγαίνει αμέσως στον Παναθηναϊκό και τον άδοξο αποκλεισμό του από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
"Ένας δυνατός αντίπαλος λιγότερος για τη συνέχεια. Μικρό πράγμα είναι αυτό, νομίζεις; Για μας είναι πολύ καλό", εξηγεί στο Sport24.gr ο Ιταλός γκαρντ δίχως να κρύψει τις σκέψεις του: "Σκέφτεσαι να πετυχαίναμε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ ή αργότερα στον ημιτελικό ή τον τελικό του φάιναλ φορ; Άσε καλύτερα. Να λείπει! Δεν θα το ήθελα με τίποτα. Γι' αυτό σου λέω, είναι πολύ καλό για μας που αποκλείστηκε".

-Προφανώς, όμως, δεν περίμενες να συμβεί. Όπως δεν το περίμενε σχεδόν κανείς απ' όσους ασχολούνται με το μπάσκετ...

"Βέβαια. Είναι τεράστια έκπληξη η πορεία του Παναθηναϊκού στο Top 16 και ο αποκλεισμός του. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έπαιξε καλά. Έκανε κακές εμφανίσεις και τις πλήρωσε. Συμβαίνουν, όμως, αυτά. Μου φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός συνηθίζει να κάνει τέτοιον καιρό μέτριες εμφανίσεις. Κάι πέρυσι στο Top 16 δεν έπαιξε πολύ καλά, αλλά είχε την τύχη να κληρωθεί σε έναν πιο βατό όμιλο, με ομάδες όπως η Μάλαγα και η Ρόμα. Έκανε κάποιες νίκες, πήρε αυτοπεποίθηση και μετά, επειδή έχει πολύ σπουδαίους παίκτες κι ένα μεγάλο προπονητή, έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Έχοντας μια πολύ καλή, αλλά όχι και σούπερ ομάδα. Πάντως δεν είναι και καταστροφή το ότι φέτος έμεινε εκτός τόσο νωρίς".

-Γιατί το λες αυτό;

"Γιατί αν εμένα μου έλεγαν πως μετά από δύο κούπες Ευρωλίγκας έπρεπε να κάνω μία κακή χρονιά και να μείνω έξω νωρίς, πολύ ευχαρίστως θα την έκανα! Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αρκεί να είχα πάρει τις κούπες...".

-Φέτος, πάντως, πηγαίνετε ολοταχώς για να την κατακτήσετε. Συμφωνείς ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή;

"Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι παίζουμε πολύ καλά. Έχουμε εξαιρετική ομάδα, που είναι πλήρης τόσο στην περιφέρεια όσο και στους ψηλούς κι έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο της. Αν κάποιος από μας δεν βρίσκεται σε καλή μέρα, υπάρχει σίγουρα κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει τη δουλειά του εξίσου καλά. Δυστυχώς, όμως, δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Γι' αυτό έχουμε το νου μας. Και δουλεύουμε, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και να δίνουμε στον προπονητή μας πολλές επιλογές".

-Πώς γίνεται να δουλεύει ρολόι μια ομάδα γεμάτη αστέρες;

"Το μυστικό είναι να μένουμε όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι μας θέλουμε να παίζουμε όσο περισσότερο γίνεται κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά δεν μπορούμε να ικανοποιούμαστε πάντα. Για να μη δημιουργούνται προβλήματα, λοιπόν, πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Κι αυτός είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια που παίζουμε. Όλοι βάζουμε το εγώ μας κάτω από αυτό τον κοινό σκοπό και προχωράμε. Πρόσφατα κερδίσαμε το Κύπελλο με μια σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ στον τελικό, νικήσαμε δυο φορές και τον Παναθηναϊκό, πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο, τονώσαμε την αυτοπεποίθησή μας και συνεχίζουμε".

-Φοβάσαι μήπως τελικά οι ήττες έρθουν την πιο ακατάλληλη στιγμή; Όταν δεν θα πρέπει;

"Στον αθλητισμό αν φοβάσαι, τότε είναι βέβαιο πως θα χάσεις. Οι άλλοι πρέπει να σε φοβούνται κι όχι εσύ τους άλλους. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν, αντίθετα σεβόμαστε κάθε αντίπαλο τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, ακολουθούμε τη γραμμή που έχουμε χαράξει και δεν φοβόμαστε την ήττα. Διότι αλλιώς θα είχαμε αμφιβολίες για τους εαυτούς μας. Και οι αμφιβολίες οδηγούν σε αποτυχίες".

-Στα πλέι οφ είναι πολύ πιθανό να βρείτε απέναντί σας τη Ρεάλ. Πώς αντιμετωπίζεις αυτή την προοπτική;

"Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε είτε με τη Ρεάλ είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα βρεθεί στο δρόμο μας. Άλλωστε ο όμιλος με τον οποίο σταυρώνουμε στα πλέι οφ είναι γεμάτος με πολύ καλές ομάδες και δεν μπορείς να διαλέξεις. Όποια και να μας τύχει, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Για μας, όμως, αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή είναι να νικήσουμε την Παρτιζάν και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο".

-Το Μαρούσι πώς το είδες;

"Μεγαλη έκπληξη κι αυτό, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά θετική. Ειδικά στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη έπαιξε πολύ καλά. Έχει εξαιρετική ομάδα, παίζει πολύ καλά στην επίθεση, σουτάρει καλά, είναι δυνατό στην άμυνα, όλο το πακέτο είναι πολύ καλό. Εμείς βέβαια κερδίσαμε στα δύο παιχνίδια, διότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά η αλήθεια είναι πως το Μαρούσι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις".




























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ