ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Βιώσαμε πράγματα απίστευτα"

Μπαρτζώκας: "Βιώσαμε πράγματα απίστευτα"
INTIME SPORTS

Απογοητευμένος από πολλά πράγματα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου. Διαβάστε τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού και τι ο Κώστας Παπανικολάου

Διπλά απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου:

" Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1.27 και είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε.

Είμαι όμως απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα.

Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος.

Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα. Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε", είπε και πρόσθεσε:

" Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς. Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον Παναθηναϊκό. Μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όλα αυτά που έγιναν.

Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από σύστημα που επέβαλε κανόνες".

Σε ερώτηση για τη βια είπε: " Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης. Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις.

Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής".

Παπανικολάου: "Νιώθω ντροπή"

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου που έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως κάποιοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

" Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ διαβασμένοι, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο από μας. Σε κάθε χαμένη μπάλα ήταν κερδισμένοι, εμείς δεν δείχναμε να το θέλουμε τόσο πολύ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά αυτό φαινόταν.

Νομίζω ότι είναι άδικο για αυτή την ομάδα, όχι για το 3-0 και το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αλλά για μας που παλεύουμε 10 μήνες εδώ πέρα, εμείς, όλο το σταφ, πρωί-μεσημέρι-βράδυ και ξαφνικά να βρίσκονται κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες και να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά.

Είναι κρίμα να μη σεβόμαστε το άθλημα που έχει δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα. Έχουν βγει δημοσιογράφοι που δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν κι έχουν σφάξει το μπάσκετ. Νιώθω ντροπή σαν Έλληνας για αυτό που αντικρίζουμε εδώ και έξω.

Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης στο μπάσκετ κι εμείς μόνοι μας καταστρέφουμε ό,τι καλό φτιάχνουν οι ομάδες εδώ και τόσα χρόνια. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και αν είναι να μας πουν να μη χύνουμε τσάμπα τον ιδρώτα μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ