ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε διασταυρώσεις, πρέπει να δρούμε και όχι να αντιδρούμε"

Μπαρτζώκας: "Πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε διασταυρώσεις, πρέπει να δρούμε και όχι να αντιδρούμε"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα, αλλά και το τι πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Μπασκόνια  (12/1, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24).

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του την ήττα από την Μπαρτσελόνα και να επικεντρωθεί στο ματς της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Μπασκόνια (12/1, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για την επερχόμενη αναμέτρηση, εξήγησε τι πήγε λάθος κόντρα στους μπλαουγκράνα και ανέλυσε το στυλ παιχνιδιού που προτιμούν οι Βάσκοι, ενώ τόνισε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να σκεφτεί ενδεχόμενες διαστραυρώσεις.

"Ο ρυθμός που επιβάλλει η Μπασκόνια όταν παίζει στο γήπεδό της είναι πάντα πρόβλημα για τον αντίπαλο. Εάν δεν έχεις το κατάλληλο πλάνο ή εάν δεν μπορέσεις να ελέγξει τις κατοχές του στην επίθεση, αν τους δώσεις την μπάλα στα χέρια, έαν κάνεις βιαστικές επιλογές που μπορεί να οδηγήσουν στο τρανζίσιον, ανοίγει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Είναι μια ομάδα πολύ καλή σε αυτό. Παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε άμυνα και επίθεση και επί Ιβάνοβιτς και γενικά. Είναι κάτι που επιβάλλεται από τον σύλλογο και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Προφανώς πρέπει να κάνουμε καλύτερο από αυτό στην Μπαρτσελόνα. Όπως έγραψε ένας δημοσιογράφος, στο ματς με την Μπαρτσελόνα κάτι μας έλειπε. Δεν διάβασα το άρθρο, αλλά αυτό είναι αλήθεια. Κάτι έλειπε από το να κερδίσουμε κι αυτό που έλειπε ήταν ότι για μας ήταν ένα παιχνίδι αντίδρασης και όχι δράσης. Αφήσαμε το παιχνίδι δύο φορές. Μία στο πρώτο και μία στο τρίτο δεκάλεπτο. Μπήκαμε στο παιχνίδι με εντελώς λάθος προσέγγιση. Στα σημεία του παιχνιδιού που έπρεπε να δώσουμε έμφαση δεν ήμασταν καλοί.

Δύο φορές αντιδράσαμε. Φτάσαμε στο σουτ. Τρεις-τέσσερις φορές θα μπορούσαμε να το είχαμε βάλει και να πάμε το παιχνίδι στο "Χ" λίγο πριν το τέλος και να πάρουμε το μομέντουμ. Το να αντιδράς συνέχεια δεν είναι λογική στην EuroLeague. Πρέπει η ομάδα μας να βάζει τους κανόνες και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει κι από εκεί και πέρα, οι άλλοι να αντιδρούν. Δεν είναι απαραίτητο ότι αν κατεβάσεις το σκορ, κατεβάζεις και το ρυθμό.

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε διασταυρώσεις. Στην EuroLeague πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε όσες περισσότερες νίκες μπορείς. Ιδανικό θα ήταν να κάνουμε δύο νίκες στην Ισπανία, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Όπως ξέρετε παίζουμε με καλές ομάδες εκτός έδρας, από τις οποίες έχουμε χάσει εντός.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι απαιτείται ένα καλό παιχνίδι, ένα ώριμο παιχνίδι, στο οποίο θα έχουμε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση και δεν θα αντιδρούμε, αλλά θα δρούμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ