STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Να παίζαμε καλύτερη άμυνα"

Μπαρτζώκας: "Να παίζαμε καλύτερη άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Κολοσσό με κολακευτικά λόγια και ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι ο Κολοσσός έχει ανταγωνιστική ομάδα και ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσαν οι "ερυθρόλευκοι" να παίξουν καλύτερη άμυνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στη Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό και παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό παιχνίδι.

"Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στη Ρόδο. Ο Κολοσσός είναι ανταγωνιστική ομάδα και το γήπεδο είναι ιδιόμορφο. Ήταν και η ώρα δύσκολη και ίσως εμείς μετά το παιχνίδι της Πέμπτης όπου δώσαμε μεγάλη βαρύτητα, ήμασταν λίγο πιο χαλαροί απ’ ό,τι έπρεπε. Αυτό μεταφράστηκε σ’ ένα όχι καλό οπτικά παιχνίδι από μας", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

"Θα μπορούσαμε σίγουρα να παίξουμε καλύτερη άμυνα, αλλά είχαμε 18 ριμπάουντ περισσότερα, 11 ασίστ περισσότερες και παρότι είχαμε χαμηλό ποσοστό στις βολές, κερδίσαμε μία καλή ομάδα. Έχω σεβασμό και στο Μηνά και στον Κολοσσό και κυρίως στους έμπειρους περιφερειακούς παίκτες που έχει.

Οι Καλαμπόκης, Τσαλδάρης, Καλαϊτζής, Κουμπούρας και Γεωργαλλής έχουν κάνει μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ και ξέρουν καλά το παιχνίδι, οπότε μπορούν να βάλουν και τους πιο νέους Αμερικανούς στο πνεύμα του ελληνικού πρωταθλήματος, που πάντα είναι απαιτητικό. Εύχομαι στον Κολοσσό καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε: "Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την προσπάθεια που κάνει για μία ακόμη χρονιά, έχοντας στο πλάι του πάντα τον κόσμο που τον στηρίζει. Για μας πάντα είναι όμορφα να ερχόμαστε και να παίζουμε στη Ρόδο. Είναι μία δύσκολη έδρα.

Ξέραμε ότι αν αφήσουμε τον Κολοσσό να κάνει το παιχνίδι του και να βάλει την… εξέδρα μέσα στο ματς, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μας. Γι’ αυτό θέλαμε να έχουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας μέσα στο παρκέ. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, τα οποία πληρώσαμε.

Αφήσαμε τον Κολοσσό να μειώσει αρκετά, ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε μία καλή διαφορά την οποία κρατήσαμε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να έχουμε ουσιαστικά ένα εύκολο μεσημέρι".

Γκέκος: "Να διορθώσουμε τα λάθη μας"

Στην αντίπερα όχθη, ο Μηνάς Γκέκος τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα και έπρεπε να μη χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ για να κερδίσει: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και το φίλο μου τον Γιώργο. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Εμείς παίξαμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Έχουμε τελείως διαφορετικούς στόχους και αυτό έλεγα στα παιδιά όλη την εβδομάδα. Θα κοιτάξουμε να αποκομίσουμε ότι μπορούμε. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά, να μην επιτρέψεις να πάρει 18 ριμπάουντ περισσότερα, να μην κάνεις λάθη και πολλά άλλα πράγματα.

Προσπαθήσαμε στην άμυνα, αλλά όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό ξέρεις ότι έχεις να αντιμετωπίσεις μία ομάδα, που έχει τεράστιο βάθος και πολύ οργάνωση. Για μας ξεκινούν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία θα πρέπει να παλέψουμε. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να έχουμε τους τραυματίες σε καλύτερη κατάσταση. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Τέλος, ο Κέβιν Λάνγκφορντ υπογράμμισε: "Όλοι ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε στην έδρα μας και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς προερχόμαστε από ήττες και βλέπουμε μπροστά με στόχο να επανέλθουμε στις νίκες. Δεν είχαμε ρυθμό αλλά είναι νωρίς αφού υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ