ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Έχω πάρει τις αποφάσεις μου για το ρόστερ, θα μιλήσω με τους προέδρους πρώτα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Media Day του Ολυμπιακού
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Media Day του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το αυριανό, τελευταίο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην EuroLeague, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Χίμκι με σοβαρότητα και να κλείσει η σεζόν με νίκη. Μάλιστα, αναφέρθηκε για το εάν έχει πάρει τις αποφάσεις του για το υπάρχον ρόστερ.

Για το αυριανό, τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην EuroLeague, απέναντι στη Χίμκι (9/4, 21:00, Novasports 2HD και LIVE από το SPORT 24) μίλησε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το ματς με σοβαρότητα, παρότι είναι το τελευταίο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Τζόρνταν Μίκι και Έρικ ΜακΚόλουμ, χαρακτηρίζοντάς τους αποδοτικούς πάικτες. Τέλος, αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του για το υπάρχον ρόστερ.

"Φυσικά και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με νίκη. Νομίζω πως μετά το κακό διάστημα που είχαμε εκεί στον Γενάρη - Φλεβάρη παίξαμε καλό μπάσκετ σε μεγάλα χρονικά παιχνιδιών, που συνοδεύτηκαν με κάποιες καλές νίκες . Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε με νίκη απέναντι στην Χίμκι, η οποία φέτος είναι σε μια ειδική κατάσταση. Έχοντας έχουν φύγει πολλοί παίκτες, τώρα πια παίζουν περισσότερο με ντόπιο στοιχείο παικτών με εξαίρεση δυο ξένους και είναι πιο συμπαγής, με λιγότερο ταλέντο βέβαια αλλά είναι πιο συμπαγής. Φυσικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα", δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Για τον Μίκι και την προοπτική συνεργασίας του παίκτη με τον Ολυμπιακό: "Εγώ είχα υπογράψει στην Χίμκι την πρώτη φορά που ήρθε πριν πάει στην Ρεάλ. Είναι σίγουρα ένας πολύ καλός παίκτης αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να δω το παιχνίδι έτσι, αυτό που θέλω να δω είναι τους δικούς μας παίκτες να παίζουν καλά και να κερδίζουμε το ματς".

Όσον αφορά το δίδυμο ΜακΚόλουμ- Μίκι: "Ο Μίκι και ο ΜακΚόλουμ παίρνουν περίπου 19 με 20 προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι, 40 και οι δύο, είναι πολλές αν υπολογίσουμε ότι 70 με 75 είναι ο μέσος όρος σε ολόκληρο το παιχνίδι, αυτοί παίρνουν 40 τώρα και ότι περισσέψει οι άλλοι οπότε προφανώς θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, ο Μίκι είναι ένας παίκτης που παίζει καλά και μέσα αλλά και έξω, σουτάρει καλά ενώ είναι και αποδοτικός μέσα στην ρακέτα και ο Μακόλουμ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης απομόνωσης που έχει την ικανότητα να σκοράρει και να φτιάξει τα δικά του σουτ".

Για τις αποφάσεις του για το ρόστερ: "Τις έχω πάρει, όμως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γίνει μία συνάντηση με τους προέδρους για να τους κάνω τις εισηγήσεις μου. Πρώτα λοιπόν θα μάθουν αυτοί τις σκέψεις μου και μετά εσείς".

Από την πλευρά του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε: "Θέλουμε να κλείσει καλά η σεζόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιστεύω ότι στο τελευταίο παιχνίδι θα παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε την νίκη".

Για τους ΜακΚόλουμ και Μίκι: "Είναι το πιο σημαντικό σημείο του αγώνα, αυτοί οι δύο διαχειρίζονται τις περισσότερες μπάλες οπότε αν σταματήσουμε αυτούς και είμαστε πολύ καλά αμυντικά επάνω τους θεωρώ ότι θα δυσκολευτούν αρκετά".

Για το τι έφταιξε φέτος: "Δεν έχω σκεφτεί, δεν έχω καθίσει να δω να τι έφταιξε φέτος, σίγουρα έχουμε πει κάποια πράγμα αλλά αυτά θα συζητηθούν μετά το τέλος της χρονιάς".

Όσο για την παρουσία του: "Εγώ θέλω να είμαι πάντα θετικός και να βοηθάω κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ, σίγουρα θέλω να βελτιωθώ και άλλο και του χρόνου να είμαι ακόμα πιο έτοιμος και να βοηθάω ακόμα περισσότερο".

Δείτε τις δηλώσεις των Μπαρτζώκα - Λαρεντζάκη:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ