ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας για Μήτρου-Λονγκ: "Ενισχύουμε τον ελληνικό κορμό, αλλά είναι και παίκτης με επίπεδο"

Μπαρτζώκας για Μήτρου-Λονγκ: "Ενισχύουμε τον ελληνικό κορμό, αλλά είναι και παίκτης με επίπεδο"
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή την Ζάλγκιρις Κάουνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 10η αγωνιστική της EuroLeague (24/11, 21:15, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε εν όψει της αυριανής αναμέτεησης με τους Λιθουανούς.

Ολυμπιακός και Ζάλγκιρις Κάουνας κοντράρονται στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στην λιθουανική ομάδα (24/11, 21:15, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Είναι ευχάριστο που έχουμε επιστροφές, αλλά και πάλι δεν είμαστε πλήρεις. Ο Γκος είναι έξω, αλλά γενικά έχουμε επιστροφές. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ μας αύριο. Ο Γκος έχει βελτίωση, όμως θα χρειαστεί να κάνει μια μαγνητική ακόμα, για να δούμε την πρόοδό του και σε ποιο σημείο είναι"

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγής στο πρωτάθλημα: "Δεν είναι κάτι που το έχουμε σκεφτεί. Άμεσα δε θα κάνουμε κάτι. Θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση όλων των παικτών και δεν εννοώ μόνο τον τραυματισμό τους, αλλά και τη φόρμα στην οποία βρίσκονται".

Για τον Μήτρου-Λογνκ: "Δεν ξεκίνησε προπονήσεις, γιατί θα περάσει ιατρικά το απόγευμα. Χθες ήρθε, αλλά είναι εδώ στο γήπεδο για να γνωρίσει τους συμπαίκτες του. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή αυτή. Ασφαλής είναι με την έννοια ότι θα έχει ελληνικό διαβατήριο γιατί είναι Έλληνας και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αλλά και αγωνιστικά είναι ένας παίκτης, που μου αρέσει πολύ εμένα. Παίζει και στις δυο άκρες του γηπέδου πολύ καλά, οπότε για μένα είναι πάντα σημαντικό αυτό

Καταρχήν είναι ένας παίκτης, που παίζει με μεγάλη ένταση και ενέργεια. Είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα, είναι πολύ καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα και επίσης είναι πολύ καλός σουτέρ. Το κάθε σύστημα ομάδας είναι διαφορετικό".

Για το πώς κατέληξε στον Μήτρου-Λονγκ: "Κάποιος παίκτης μπορεί να ταιριάξει ή να μην ταιριάξει σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Επίσης, υπάρχουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Ένας προπονητής μπορεί να ταιριάξει με ένα παίκτη ή να μην ταιριάξει, χωρίς να είναι το λάθος ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Είναι καθαρά θέμα χημείας ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, αυτή την κίνηση έπρεπε να κάνουμε και συμφώνησαν βέβαια και οι πρόεδροι σε αυτό, ότι παίρνουμε ένα παίκτη, ενισχύουμε τον ελληνικό μας κορμό, αλλά είναι ένας παίκτης που έχει το επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο".

Για την Ζάλκγιρις Κάουνας: "Καταρχήν έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε. Έκανε πέντε – έξι λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, για να χάσει στον πόντο. Αυτό σημαίνει ότι ήλεγχε το παιχνίδι εκτός έδρας. Νομίζω ότι όποιος ξέρεις μπάσκετ και παρακολουθεί την Euroleague, ότι είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα για να παίξει για τη νίκη.

Έχει πολύ καλή εκτέλεση επιθετικά, κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά plays, έχουν ομοιογένεια με τον προπονητή και ένα κορμό παικτών. Και επίσης αμυντικά είναι μια ομάδα, που επιτίθεται στην μπάλα. Πρέπει και εσύ να έχεις καλή εκτέλεση, να έχεις υπομονή, να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα.

Γιατί είναι μια ομάδα, επαναλαμβάνω, που παρότι μπορεί να θεωρηθεί ομάδα έδρας, λόγω του κοινού της και του γηπέδου που είναι πάντα sold out, πάντα παίζει και εκτός έδρας καλά. Είναι μια ομάδα που είναι συμπαγής θα έλεγα και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ