ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας μετά από το διπλό στο Καζάν: "Έχουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί"

Μπαρτζώκας μετά από το διπλό στο Καζάν: "Έχουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί"
EUROKINISSI

Ταπεινοφροσύνη ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του, μετά από την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο Καζάν.

Δεν πετάει στον έβδομο ουρανό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αν και ο Ολυμπιακός έχει πλέον δύο σερί εκτός έδρας νίκες στο Μιλάνο και στο Καζάν. Ο Έλληνας προπονητής ξέρει πόσο δύσκολη και πόσο σκληρή είναι η EuroLeague, γι' αυτό και μετά από τον θρίαμβο επί της Ούνικς ζήτησε από την ομάδα του να παραμείνει ταπεινή την ώρα που άπαντες έχουν αυτοπεποίθηση λίγες ημέρες μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και το προπονητικό τιμ γι' αυτή τη μεγάλη νίκη. Την πετύχαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλό μομέντουμ, απέναντι σε μια ομάδα που είχε νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο. Είχαμε 10 περισσότερες ασίστ από την Ούνικς και επτά περισσότερα ριμπάουντ.

Παρά το γεγονός ότι αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ, είχαμε καλές επιλογές. Κερδίσαμε αν και κάναμε πολλά λάθη στο τέλος του ματς, βιαστήκαμε για να νικήσουμε. Αυτό που μετράει είναι η νίκη, η δεύτερη σερί μετά από εκείνη στο Μιλάνο. Η ατμόσφαιρα είναι θετική, έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε ματς στη EuroLeague είναι δύσκολο και ταυτόχρονα κρίσιμο.

Είχαμε τις ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα. Έπρεπε να συγκεντρωθούμε στην άμυνα στον Κάνααν και στον Χεζόνια και να σταματήσουμε την δημιουργία τους. Έπρεπε να τους αναγκάσουμε να παίξουν χωρίς πολλή κυκλοφορία στην άμυνα, ειδικά στην παράταση. Στην επίθεση θέλαμε απλά να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βρούμε το ελεύθερο σουτ. Ήμασταν συνεπείς και στις δύο πλευρές, τελικά, γι' αυτό και κερδίσαμε. Κάποιες φορές χρειάζεσαι τύχη, αλλά εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε ότι παίζουμε ομαδικά σε κρίσιμες καταστάσεις κλειστών αγώνων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ