EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: ''Δεν υπάρχει φόβος!''

Μπαρτζώκας: ''Δεν υπάρχει φόβος!''
INTIME SPORTS

O Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (21/04, 20:00) τη Ρεάλ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι οι back2back πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να αποχαιρετήσουν την Euroleague από τώρα!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο Game 3 της σειράς με τους Μαδριλένους και εξήγησε πως οι Πειραιώτες θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν απέναντι στη ''Βασίλισσα''.

Παράλληλα ανέφερε πως ο Στράτος Περπέρογλου έχει πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αμφίβολο να αγωνιστεί κόντρα στη Ρεάλ.

Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση

Στην αποψινή προπόνηση του Ολυμπιακού βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, δείχνοντας ξανά την έμπρακτη στήριξή τους στις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα για την πρόκριση στο Final-4.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: ''Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους. Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει προπόνηση σήμερα και το παιχνίδι αύριο. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και κρίνει και το επόμενο. Κάθε ματς είναι οδηγός για το επόμενο. Θα κάνουμε μικρές αλλαγές. Με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύουμε πως μπορούμε να το κάνουμε και να παίξουμε και την Τετάρτη. Η Ρεάλ έχει τρεις εξαιρετικούς γκαρντ και θα προσπαθήσουμε να αλλοιώσουμε το παιχνίδι τους''.

Εν συνεχεία, ο κόουτς του Ολυμπιακού αναφέρθηκε:

…στις χαμένες βολές του Ολυμπιακού: ''Όταν το παιχνίδι κρίνεται σε μικρές διαφορές, οι βολές παίζουν μεγάλο ρόλο. Αν θέλετε να σας δώσω εξήγηση για αυτό, το ποσοστό των περιφερειακών είναι διαφορετικό από εκείνο των ψηλών. Εμάς μας πείραξαν οι βολές που έχασαν οι ψηλοί μας. Ηταν άστοχοι, όμως και παίκτες όπως ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης. Είναι κάτι που πρέπει να το λύσει κάθε παίκτης μόνος του''.

…για το αν ο Ολυμπιακός κι εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη στη Μαδρίτη πρέπει να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού: ''Ποτέ δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός ο στόχος. Σαν ευχή θα μπορούσαμε να πούμε μακάρι να ξεφύγουμε στο σκορ και να νικήσουμε άνετα. Ετσι όπως είναι το μπάσκετ, οι διαφορές δεν παίζουν ρόλο και αυτό φάνηκε στα δύο παιχνίδια. Η Ρέαλ έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Νιώθουμε πως κάθε πεντάδα που βάζουμε, έχει ως στόχο να πάμε από την αρχή καλά. Ελπίζουμε να είμαστε από την αρχή δυνατοί''.

…για τον Πάμπλο Λάσο και το rotation της Ρεάλ Μαδρίτης: ''Εχω μεγάλη εκτίμηση στον συγκεκριμένο προπονητή. Η φιλοσοφία της Ρεάλ έχει αποδείξει πως αυτήν την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο Λάσο χειρίζεται την ομάδα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ετσι όπως είναι τα παιχνίδια, το ευρωπαϊκό μπάσκετ πηγαίνει προς το ΝΒΑ. Η προπόνηση παίζει σημαντικό ρόλο. Τα παιχνίδια είναι περισσότερα, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και οι διεθνείς παίκτες έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ακόμα και η ίωση του Στράτου είναι από την κούραση. Πιστεύω πως ο τρόπος χειρισμού της ομάδας με ένταση στην προπόνηση και ταχύτητα τούς έχει οδηγήσει εκεί πού τους έχει οδηγήσει. Κάθε ομάδα έχει διαφορετικό τρόπο προπόνησης και νομίζω πως εμείς τα έχουμε πάει πολύ καλά φέτος''.

…την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός: ''Την τακτική την ανακοινώνουμε πρώτα στους παίκτες. Ο,τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια, θα χρησιμοποιηθεί σαν βοήθεια για τα επόμενα. Ο Στράτος Περπέρογλου έχει πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αμφίβολο να αγωνιστεί αύριο''.

… το αν το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τελειώνει με έναν πιθανό αποκλεισμό: ''Δεν τελειώνει κανένα ταξίδι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωμένος να παίρνει κάθε χρόνο την Euroleague. Εκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Το πιο σημαντικό ακόμα και από τις κατακτήσεις της Euroleague είναι η διάρκεια. Αυτό έχει κάνει ο Ολυμπιακός''.

…την ευκαιρία που χάθηκε στο δεύτερο παιχνίδι στη Μαδρίτη: ''Οι παίκτες ήταν σκασμένοι στα αποδυτήρια. Εχουμε μεγάλο κίνητρο. Δεν θέλουμε να αποχαιρετήσουμε την Ευρωλίγκα από τώρα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως κάναμε όλη την χρονιά – με τα λάθη μας. Δεν υπάρχει φόβος. Όπως ξέρετε, είμαστε Ολυμπιακός και η Ρεάλ μάς αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Όταν τους ισοφαρίσαμε, ο κόσμος πάγωσε στην Ισπανία. Προσπαθούμε να βάλουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε στην ψυχολογία των πλέι οφ''.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ