EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Ακόμη και η τελευταία επίθεση ήταν λάθος"

Μπαρτζώκας: "Ακόμη και η τελευταία επίθεση ήταν λάθος"

Ρεαλιστής ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει ομοιογένεια τόσο νωρίς στη σεζόν. "Τα κάναμε όλα λάθος στα τελευταία λεπτά" είπε χαρακτηριστικά.

Δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του στην πρεμιέρα της EuroLeague 2020/21, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος στην τέταρτη περίοδο, τόσο στο κομμάτι της εκτέλεσης, όσο και της άμυνας. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τη δυσκολία της ομάδας του να αποκτήσει νωρίς στη σεζόν χημεία και ομοιογένεια και παραδέχθηκε ότι ακόμη και η τελευταία επίθεση των ερυθρόλευκων εκτελέστηκε με λάθος τρόπο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Προφανώς πρόκειται για μια οδυνηρή ήττα στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Παίξαμε πολύ άσχημα, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Σουτάραμε 3/18 στην περίοδο, είχαμε 0/8 τρίποντα, ανοιχτά όλα! Την ίδια στιγμή δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες με πολλά επιθετικά ριμπάουντ, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση. Σε αυτό το επίπεδο, όταν μπαίνεις με προβάδισμα 12 πόντων, πρέπει να είσαι έξυπνος. Δεν ήμασταν έξυπνοι απόψε. Βιαστήκαμε να τελειώσουμε και να κερδίσουμε το ματς.

Οι αποφάσεις μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν κακές, έπρεπε να δημιουργήσουμε περισσότερο για τους σουτέρ μας ακόμη κι αν αστοχούσαν. Είναι η αρχή της σεζόν, πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα και φυσικά να δούμε τι συμβαίνει με τους δύο τραυματίες μας, με τον Ζαν-Σαρλ και τον Μάρτιν. Αν χαλαρώνεις, δείχνεις υπερόπτης. Αν το κάναμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν ήμασταν υπερόπτες, ήμασταν στρεσαρισμένοι. Παίζουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά ήμασταν διστακτικοί και αναποφάσιστοι. Ξέραμε πως θα έπαιζε η Ζάλγκιρις, αλλά ήμασταν πίσω σε ταχύτητα. Είχαμε πίεση, δεν ήμασταν υπερόπτες.

Αυτή θα είναι η κατάσταση, πρέπει να μάθουμε να παίζουμε χωρίς κόσμο. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κερδίζουμε. Είχαμε εγωιστικές επιλογές, δεν αρπάξαμε το αμυντικό ριμπάουντ, δεν μπήκαν στη μάχη κάποιοι παίκτες. Είχαν πίεση και δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από το έδαφος. Είναι δική μου η ευθύνη, έπρεπε να προετοιμάσω την ομάδα για να μην έχουμε τέτοια συμπτώματα.

Υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες, κάποιοι έρχονται από τραυματισμούς, άλλοι έπαιξαν λιγότερο στα φιλικά, όμως αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Κάθε παίκτης πρέπει να προετοιμάζει τον εαυτό του για να βοηθήσει την ομάδα να κερδίζει. Και οι 16 πρέπει να το κάνουν αυτό. Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει, τώρα όμως πρέπει γρήγορα να βρούμε χημεία, ομοιογένεια και αυτοματισμούς. Στη EuroLeague μόνο αν παίζεις σαν ομάδα τα καταφέρνεις. Αυτή είναι η δική μου άποψη, πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι.

Αναγνωρίζω, διαβάζω πόσο έτοιμος είναι κάθε παίκτης. Πρέπει να τους γνωρίσω περισσότερο, δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν έχεις ομάδα με εννέα νέα πρόσωπα. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας θα μας κάνει καλύτερους. Απόψε ήμασταν αδικαιολόγητοι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε. Ακόμη και η τελευταία επίθεση ήταν λάθος, 3.5" είναι αρκετά για να εκδηλώσεις σουτ, βέβαια. Αν δούμε τι προηγήθηκε όμως, γενικά παίξαμε λάθος στα τελευταία λεπτά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ