EUROLEAGUE

Το τρικ της Μπαρτσελόνα υπό τον φόβο της ήττας στα χαρτιά στην EuroLeague

Ο Άνταμ Χάνγκα έχει αγωνιστεί και ως πόιντ γκαρντ στην Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον κορονοϊό να χτυπά τρία μέλη του τεχνικού επιτελείου, η Μπαρτσελόνα ενήργησε γρήγορα προκειμένου να προλάβει καταστάσεις σε ό,τι αφορά στους παίκτες και να μην κινδυνεύσει με ήττα στα χαρτιά μέσα στη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι δύο πρώτες ομάδες της EuroLeague που καλούνται να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του κορονοϊού. Από τη μία, τα τρία κρούσματα στο τεχνικό επιτελείο κι από την άλλη τα τρία κρούσματα σε παίκτες έχουν αναγκάσει τις δύο ομάδες να μπουν με το "καλημέρα" σε μια διαδικασία, που -λίγο, πολύ- όλοι περίμεναν ότι θα προκύψει στη διάρκεια της σεζόν.

Στο στρατόπεδο των μπλαουγκράνα μάλιστα, ενήργησαν με ταχύτητα υπό τον φόβο του ενδεχόμενου μηδενισμού μέσα στη σεζόν λόγω λειψανδρίας. Ο κανονισμός της EuroLeague προβλέπει άλλωστε ήττα στα χαρτιά (με 0-20) σε περίτπωση που μια ομάδα παρατάξει λιγότερους από οκτώ παίκτες σε έναν αγώνα. Κι από την στιγμή που ήδη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και δύο ακόμη μέλη του επιτελείου του είναι θετικά, στην ισπανική ομάδα φοβούνται το ενδεχόμενο μεγαλύτερης διασποράς τις προσεχείς ημέρες.

Τι έκαναν λοιπόν; Προσέθεσαν στο ρόστερ της EuroLeague εννέα παίκτες από την Ακαδημία, παιδιά που αγωνίζονται στη β' ομάδα. Ο λόγος για τους Γκαέλ Μπονίγια (2003), Πάου Τεντέρο (2002), Ράφα Βιλάρ (2004), Άαρον Γκανάλ (2004), Μικαέλ Γκαϊσέδο (2003), Ίαν Γκράνια (2003), Ινάκι Ορντόνεθ (2003), Τέοντορ Σίμιτς (2004) και Τζέιμς Νάτζι (2004).

Έτσι, μειώνουν τις πιθανότητες να προκύψει τόσο μεγάλο πρόβλημα μέσα στη σεζόν που μπορεί να κοστίσει την ήττα στα χαρτιά σε κάποιο από τα παιχνίδια της EuroLeague. Προφανώς, οι εννέα πιτσιρικάδες δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν επί της ουσίας, αλλά στην έσχατη περίπτωση που υπάρχουν μαζεμένα κρούσματα, θα γεμίσουν την αποστολή, προκειμένου η Μπαρτσελόνα να κατέβει κανονικά στον αγώνα.

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ