LIGA ENDESA

Μπαρτσελόνα: Η πρόκριση στο Final Four άλλαξε το format της Liga Endesa

Ο Μπράντον Ντέιβις σε στιγμιότυπο από τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό
Ο Μπράντον Ντέιβις σε στιγμιότυπο από αγώνα της Μπαρτσελόνα EUROKINISSI

Η πρόκριση της Μπαρτσελόνα στο Final Four της EuroLeague και το πιεσμένο καλεντάρι λόγω του Προολυμπιακού υποχρέωσε τη Liga Endesa να αλλάξει το format των playoffs.

Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final Four της Κολωνίας, χάρη στη νίκη που πήρε στο Game 5 της σειράς με τη Ζενίτ. Μία πρόκριση που, ταυτόχρονα, υποχρέωσε τη Liga Endesa να αλλάξει το format των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις των μπλαουγκράνα σε συνδυασμό με το πρόβλημα που υπάρχει με τις ημερομηνίες λόγω του Προολυμπιακού, ανάγκασαν τη Liga Endesa να διαφοροποιήσει την μορφή των τελικών, κι από best-of-five να καταλήξει σε best-of-three για τους αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο στην Ισπανία. Ήτοι, στις δύο νίκες.

Βάσει όσων αναφέρει μάλιστα η Mundo Deportivo, τα playoffs θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Final Four της EuroLeague. Δεδομένου του προβλήματος με τις ημερομηνίες μάλιστα, δεν αποκλείεται οι ομάδες να υποχρεωθούν σε back-to-back παιχνίδια, όπως στο ΝΒΑ, προκειμένου να τελειώσει η Liga Endesa στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ