NBA

Μπακς: Τέλος ο Μπουντενχόλζερ

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ
Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ολοκληρώθηκε ύστερα από πέντε χρόνια η συνεργασία των Μιλγουόκι Μπακς με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η αποκλειστική πληροφορία του Έιντραν Βοϊναρόβσκι ήταν ακριβής και επιβεβαιώθηκε επισήμως λίγο αργότερα. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Μιλγουόκι Μπακς ύστερα από μια πενταετία εξέλιξης και δημιουργίας που συνδυάστηκε με τον τίτλο του 2021.

Ο 53χρονος προπονητής είχε αναλάβει τα Ελάφια τον Μάϊο του 2018 και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου το πρότζεκτ με πυρήνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περάσει με ακρίβεια στο επόμενο επίπεδο. Μάλιστα το 2019 αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο NBA, βραβείο που κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ως χεντ κόουτς.

Ο Μπουντενχόλζερ πλήρωσε ξεκάθαρα τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των playoffs, από τους Μαϊάμι Χιτ με 4-1, παρόλο που οι Μπακς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Του χρεώθηκε η αδυναμία προσαρμοστικότητας στον αντίπαλο και του πλάνου που σπανίως άλλαζε στη διάρκεια των κρίσιμων αγώνων ανεξαρτήτως τροπής των πραγμάτων.

"Η απόφαση να γίνει αυτήν η αλλαγή ήταν πολύ δύσκολη. Ο Μπαντ, καθοδηγώντας την ομάδα για πέντε απίθανες σεζόν, βοήθησε τους Μπακς να φτάσουν στον πρώτο τίτλο εντός 50 ετών και σε μια εποχή διαρκούς επιτυχίας.

Είμαστε ευγνώμονες για τη νοοτροπία νικητή και ηγεσίας που ο Μπαντ βοήθησε να δημιουργηθεί στο Μιλγουόκι. Αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να επικεντρωθούμε εκ νέου και να ανανεώσουμε τις προσπάθειές μας, όσο συνεχίζουμε να χτίζουμε την επόμενη πρωταθληματική σεζόν", ανέφερε ο τζένεραλ μάνατζερ, Τζον Χορστ, αποχαιρετώντας τον Μπουντενχόλζερ..

Πλέον οι Μπακς βγαίνουν στην αγορά αναζητώντας τον αντικαταστάτη του. Θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περίοδος αυτή που θ' ακολουθήσει με δεδομένο πως ουκ ολίγοι ελεύθεροι προπονητές ή εν ενεργεία βοηθοί θα επιδιώξουν να πάρουν τη δουλειά και να κουμαντάρουν ένα δομημένο σύνολο που θα χρειαστεί απλώς κάποιες πινελιές για να επανέλθει στη διεκδίκηση της κορυφής.

Τα ζητούμενα σε κάθε περίπτωση είναι ν' αποφασίσουν προς πια κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν, ποια είναι τα λάθη που πρέπει να διορθώσουν και πόσο ανοιχτοί είναι προκειμένου να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Το διαζύγιο πάντως με τον Μπουντενχόλζερ μοιάζει αναζωογονητικό για όλους.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ