ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μουσταφά Φαλ: Πώς ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού μπορεί να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια

Μουσταφά Φαλ: Πώς ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού μπορεί να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Σε δύο ημέρες από σήμερα ο Μουσταφά Φαλ συμπληρώνει τρία χρόνια από την ημέρα που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, συνεπώς έχει δικαίωμα να καταθέσει έγγραφα για να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Οι κάτοικοι των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια αν συμπληρώσουν τρία συνεχόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Γι αυτό και ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού, μπορεί να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και να γίνει και Έλληνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια κίνηση, άλλωστε τυπικά δεν έχει το δικαίωμα αυτό ο Γάλλος σέντερ. Ομως αν ο ίδιος το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και περίπου σε ένα χρόνο, να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

Ο νόμος που δίνει αυτό το δικαίωμα σε μέλη-κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ψηφίστηκε τον Απρίλη του 2021 και αναφέρει: "Για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, πρέπει να μένετε στην Ελλάδα 7 χρόνια με Άδεια Διαμονής ή 3 χρόνια με Άδεια Διαμονής εάν: Προέρχεστε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι:

Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία.

Αυτό, λοιπόν, το δικαίωμα που αποκτά ο Φαλ, αφορά και όλους όσοι συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα. Οχι μόνο αθλητές, αλλά κάθε πολίτη. Σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός θα έχει σε ένα χρόνο από τώρα - στην ίδια κατηγορία - τον Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος συμπληρώνει δύο χρόνια στους πράσινους.

Θυμίζουμε ότι μέσα στη σεζόν ο Λιθουανός υπέγραψε τριετή επέκταση με τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ