NBA

Μόριτζ Βάγκνερ: Ο 24χρονος που έστειλε την Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι free agent

Μόριτζ Βάγκνερ: Ο 24χρονος που έστειλε την Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι free agent

Από τους Λέικερς στους Γουίζαρντς για χάρη του Άντονι Ντέιβις και από εκεί σε Σέλτικς, Μάτζικ και Free Agency! Ο Μόριτζ Βάγκνερ έβαλε 28 πόντους στη φροντ λάιν της Βραζιλίας, έστειλε τους Γερμανούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες και απαίτησε ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Το όνομά του δεν λέει πολλά στους φίλους του μπάσκετ, όσοι όμως ασχολούνται με το ΝΒΑ τον γνωρίζουν. Ο Μόριτζ Βάγκνερ έχει προλάβει στα 24 του να παίξει στους Λος Άντζελες Λέικερς, στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, στους Μπόστον Σέλτικς και στους Ορλάντο Μάτζικ, ωστόσο το σημαντικότερο επίτευγμά του είναι η πρόκριση με την Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χάρη στον κυριακάτικο θρίαμβο επί της Βραζιλίας στον τελικό του προολυμπιακού του Σπλιτ.

Ο 24χρονος ύψους 2μ.11 πάουερ φόργουορντ/σέντερ σκόραρε 28 πόντους (6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/11 βολές), μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ, έκλεψε τρεις μπάλες και σε 28:21 συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης για το 75-64 της Γερμανίας απέναντι σε μια σπουδαία φροντ λάιν στην οποία βρίσκονταν ο Άντερσον Βαρεχάο, ο Ράφα Χετσχάιμερ και ο Μπρούνο Καμπόκλο. Δεν τους φοβήθηκε, τους διέλυσε και τη στιγμή της πρόκρισης της ομάδας του στο ολυμπιακό τουρνουά, ήξερε ότι έβρισκε και ένα συμβόλαιο για να μείνει στο ΝΒΑ.

Η free agency θα ανοίξει στις αρχές Αυγούστου, όταν ο Βάγκνερ θα ολοκληρώνει, αν δεν έχει ήδη ολοκληρώσει την πορεία του στην Σαϊτάμα Σούπερ Αρένα. Αυτό το τουρνουά θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για αρκετούς free agents να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, αν και στην περίπτωση του νεαρού Γερμανού τα πράγματα είναι απλά. Έχει καθιερωθεί στο ΝΒΑ και το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, είναι απλώς θέμα συγκυριών. Οι Λέικερς τον είχαν στείλει τον Ιούλιο του 2019 στους Γουίζαρντς για να κάνουν χώρο για τον Άντονι Ντέιβις, η ομάδα της Ουάσινγκτον τον έστειλε τον Μάρτιο του 2021 στους Σέλτικς που τον αποδέσμευσαν για να τον δουν να τελειώνει τη χρονιά στους Μάτζικ. Υπέγραψε στο Ορλάντο στις 27 Απριλίου, έβαλε 24 πόντους την 1η Μαΐου σε αγώνα με τους Γκρίζλις και πλέον ελπίζει ότι έχει το πακέτο για να πάρει ένα καλό συμβόλαιο τον επόμενο μήνα.

Ο Βάγκνερ έχει 6.8 πόντους και 3.4 ριμπάουντ ανά 15.1 λεπτά σε 133 αγώνες στο ΝΒΑ, τη σεζόν 2019/20 μέτρησε 8.7 πόντους και 4.9 ριμπάουντ ανά 18.6 λεπτά με τους Γουίζαρντς, είναι ένα σκληρό, πολύ ανταγωνιστικό παιδί που άνοιξε στο παρελθόν βεντέτα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο Σπλιτ απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία μονάδα και για την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Στο προολυμπιακό τουρνουά της Κροατίας είχε 14.3 πόντους (79% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο, 60% στις βολές), 4 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα ανά 18.9 λεπτά συμμετοχής σε τέσσερις αγώνες, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη εμφάνισή του στο ματς που έστειλε την ομάδα του Χένρικ Ροντλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS NBA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ