EUROLEAGUE

Μοντεπάσκι-Παναθηναϊκός: 82-77

Μοντεπάσκι-Παναθηναϊκός: 82-77
σιενα παναθηναϊκός

Την ήττα με 77-82 από τη Σιένα γνώρισε ο Παναθηναϊκός που έχασε και τη δεύτερη θέση του ομίλου

Το 100ο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για τους "πράσινους" που πλέον θα μπουν ως τρίτοι ομίλου στην κλήρωση για το Top-16.
Παρά την καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η κακή περιφερειακή άμυνα, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η... εκνευριστική ευστοχία των Ιταλών έξω από τα 6.25 οδήγησαν στην ήττα.

Ήρωας από το πουθενά για τη Μοντεπάσκι ήταν ο Καραρέτο με 15 πόντους και κρίσιμα τρίποντα, ενώ ο ΜακΙντάιρ είχε 21 πρωταγωνιστώντας στη μεγάλη νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Μάικ Μπατίστ ήταν ασταμάτητος και σημείωσε 28 πόντους (ακόμα 3 χρειαζόταν για να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα), ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πρόσθεσε 11 ενώ τροφοδότησε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τον Αμερικανό.

O αγώνας
Τα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού και η καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας οδήγησαν σε ένα 2-8 στο πεντάλεπτο με τον Πιανιτζάνι να καλεί άμεσα τάιμ άουτ για να "αφυπνίσει" τους παίκτες του που έκαναν συνεχώς λάθη στην επίθεση και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Μπατίστ στην άλλη άκρη του παρκέ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε με τη βοήθεια του Ντόμερκαντ που έχοντας ως προσωπικό αντίπαλο τον Γιασικεβίτσιους σκόραρε όποτε ήθελε είτε με σουτ είτε με μπασίματα. Η διαφορά έπεσε στον πόντο (7-8) αρχικά, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα αλλά ο Ντόμερκαντ κρατούσε την ομάδα του κοντά. Με το σκορ 9-13 η Μοντεπάσκι έκανε σερί 5-0 και προσπέρασε (14-13).

Σε εκείνο το σημείο ο ΜακΙντάιρ έκανε αισθητή την παρουσία του και με δύο "κολλητά" τρίποντα έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του στο +5 (20-15). Ο "Ζοτς" κάλεσε τάιμ άουτ, κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό των αντιπάλων και ο Νίκολας διαμόρφωσε με ένα τρίποντο του 20-18 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Τρίποντο ρεσιτάλ και εκνευρισμός
Η εκνευριστική ευστοχία των Ιταλών έξω από τα 6.25 συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου όταν πέρασε στο παρκέ και ο πρώην αθλητής του "τριφυλλιού", Άριελ ΜακΝτόναλντ. Το σκορ έγινε 26-22 (σκόραραν οι Ντόμερκαντ-ΜακΝτόναλντ ενώ για τον Παναθηναϊκό δύο καλάθια είχε ο Διαμαντίδης).

Στο +5 (29-24) έφτασε η Μοντεπάσκι με ακόμα ένα τρίποντο από τον ΜακΝτόναλντ τη στιγμή που Σπανούλης και Νίκολας στην περιφέρεια προσπαθούσαν να βελτιώσουν την περιφερειακή άμυνα. Ο Μπατίστ ήταν αυτός που "ξεκόλλησε" την ομάδα του με ένα κάρφωμα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού οι "πράσινοι" ολιγώρησαν στα αμυντικά ριμπάουντ επιτρέποντας στους Ιταλούς να πάρουν δύο συνεχόμενα που μετατράπηκαν σε γκολ φάουλ διαμορφώνοντας το 34-29 (ενδιάμεσα ο Σπανούλης πέτυχε τρίπoντο).

Ακόμα ένα τρίποντο αυτή τη φορά από τον Σάτο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 8 (37-29) πόντων στους γηπεδούχους. Η ζώνη του Πιανιτζάνι δυσκόλεψε το "τριφύλλι" που δεν το έβαλε κάτω. Ο Διαμαντίδης απάντησε στον αιφνιδιασμό και δύο συνεχόμενα τρίποντα από Νίκολάς και Διαμαντίδη έριξαν τη διαφορά στους 2 (39-37).

Δυστυχώς όμως για την ελληνική ομάδα ένας εκνευρισμός που προκάλεσε με μία αγκωνιά του ο Σάτο στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, όχι μόνο δεν της επέτρεψε να ισοφαρίσει αλλά οδήγησε τους Ιταλούς σε ένα μίνι-σερί 4-0 με το οποίο διαμόρφωσαν το 43-37 του ημιχρόνου.

Toν οδήγησαν Μπατίστ-Σάρας
Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο, το ξεκίνημα άνηκε στον Παναθηναϊκό που με σερί 2-9 από τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Σπανούλη προσπέρασε με 45-46. Από εκεί και μετά όμως "κόλλησε" και πάλι με αποτέλεσμα να δεχθεί σερί 8-0 για να γίνει το σκορ 53-46. Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Χατζηβρέττα που "ξεκόλλησε" τους φιλοξενούμενους που είχαν να σκοράρουν 4 λεπτά. Ο Καραρέτο όμως έκανε αισθητή την παρουσία του με δική του... βόμβα.

Ήταν η σειρά του Γιασικεβίτσιους να σκοράρει 4 σερί πόντους (ένα τρίποντο και μία βολή) για να πλησιάσουν οι "πράσινοι" στους 3 (56-53). Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός τα πήγε πολύ καλά καταφέρνοντας με μεγάλο όπλο τον Μπατίστ να ισοφαρίσει σε 59-59 και στη συνέχεια με ακόμα δύο βολές από τον εκπληκτικό Αμερικανό να κλείσει το δεκάλεπτο με 61-61.

Ιδανικά ξεκίνησε την τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός που συνέχισε με όπλα τους Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους να σκοράρει. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με υπομονή κατάφερε να "χτίσει" μία διαφορά 6 πόντων (62-68) με 8 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Το προβάδισμα των Πρωταθλητών Ελλάδας συνεχίστηκε μέχρι και δύο λεπτά πριν τη λήξη όταν ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 68-73 και ο Μπατίστ το 70-75.

Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η... τρελή αντεπίθεση της Μοντεπάσκι. Ο ΜακΙντάιρ με καλάθι και φάουλ μείωσε στους 2 (73-75) και ο Καραρέτο με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του προκαλώντας ψυχρολουσία στους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Ο Γιασικεβίτσιους σκόραρε δίνοντας κουράγιο στην ομάδα του αλλά ο ΜακΙντάιρ υπό πίεση σημείωσε ακόμα ένα τρίποντο και έκανε το 79-77. Ακολούθησε λάθος του Διαμαντίδη και ο θρίαμβος της Μοντεπάσκι ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα εύστοχο σουτ του Καραρέτο έξω από τα 6.25 που διαμόρφωσε το τελικό 82-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 43-37, 61-61, 82-77

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Μοντεπάσκι (Πιανιτζάνι): Ντόμερκαντ 10 (2), ΜακΙντάιρ 21 (3), ΜακΝτόναλντ 6 (2), Έζε 9, Καραρέτο 15 (5), Σάτο 6 (1), Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 5

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 9 (3), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 28, Φώτσης, Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας 6 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11 (1), Πέκοβιτς 2, Γιασικεβίτσιους 11 (1)

Ομπράντοβιτς: " Ξέρουμε το βρώμικο παιχνίδι της Σιένα"
Εκνευρισμένος όχι από την ήττα αλλά από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

" Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου για την θέληση που έδειξαν για να κερδίσουν το παιχνίδι. Όμως νιώθω σαν τον πιο ηλίθιο άνθρωπο στη γη έτσι όπως το χάσαμε. Τα 27 λάθη που κάναμε είναι πάρα πολλά και ανεπίτρεπτα".

"Εμείς έπρεπε να έχουμε απαντήσεις και να είμαστε ήρεμοι για να αντιμετωπίσουμε το βρώμικο παιχνίδι της Σιένα, ξέραμε πως παίζουν έτσι οι αντίπαλοί μας και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα

".

Αναφερόμενης στη διαιτησία εξήγησε: " Η διαιτησία δεν ήταν καθόλου καλή. Έδωσαν τρία επιθετικά φάουλ στον Πέκοβιτς, αλλά θα πρέπει να δούμε και πόσα φάουλ έκανε η Σιένα πάνω του και δεν τα έδωσαν".

"Ο Μπατίστ δέχθηκε τεχνική ποινή επειδή είπε στον διαιτητή πως ο αντίπαλός του έκανε θέατρο. Δεν την καταλαβαίνω αυτή την τεχνική ποινή. Λίγο πριν ο ίδιος διαιτητής είχε απειλήσει τον Σπανούλη με τεχνική ποινή

"!

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής είπε: " Πρέπει να είμαστε καυστικοί με τους εαυτούς μας. Τα 27 λάθη που κάναμε είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να παίζεις πολύ καλά απέναντι σε ομάδες όπως η Σιένα. Όταν προηγηθήκαμε με πέντε πόντους στο τέλος έπρεπε να αυξήσουμε τη διαφορά και να μην κάνουμε επιπόλαια λάθη".

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά την είσοδο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο γήπεδο υπήρξαν κάποια μικροεπεισόδια με την αστυνιμία αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Έζε (2-0)
1' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (2-2)
1' Δίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (2-4)
Για πρώτη φορά μπροστά οι "πράσινοι"
4' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (2-6)
Άριστο πικ εν ρολ με τον Διαμαντίδη και κάρφωμα από τον Αμερικανό. Τρία λεπτά είχαν να πετύχουν καλάθι οι δύο ομάδες
5' Τάιμ-άουτ Μοντεπάσκι Σιένα Πιανιτζάνι
Αφού ο Γιασικεβίτσιους "βγάζει" ακόμα ένα πικ εν ρολ και ο Μπατίστ κερδίζει φάουλ, ο Ιταλός κόουτς αναγκάζεται να καλέσει τους παίκτες κοντά του
5' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (2-8)
5' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Ντόμερκαντ (5-8)
Ανάσα για τη Μοντεπάσκι από τον Αμερικανό
5' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Λαβρίνοβιτς (7-8)
Σερί 5-0 από τη Σιένα και η διαφορά στον πόντο
6' Τρίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (7-11)
6' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Ντόμερκαντ (9-11)
7' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (9-13)
7' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Ντόμερκαντ (11-13)
Μεγάλη η αδυναμία του "Σάρας" να μαρκάρει τον Αμερικανό που κάνει ότι θέλει
8' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Καραρέτο (14-13)
8' Δίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (14-15)
Περνάει όλη τη Σιένα και καρφώνει ο Έλληνας άσος
9' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (17-15)
Δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για τους Ιταλούς
9' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (20-15)
Τα τρίποντα κάνουν τη ζημιά στον Παναθηναϊκό
9' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
Τρόπο να σταματήσει τα τρίποντα των Ιταλών αναζητά ο Ομπράντοβιτς που καλεί τους παίκτες κοντά του
10' Τρίποντο Παναθηναϊκός Νίκολας (20-18)
Ανάσα από τον Ντρου που "πυροβολεί"
10' Λήξη 1ης περιόδου 20-18
Στους 2 πόντους η διαφορά με τους Ιταλούς να έχουν το προβάδισμα χάρη στα 4 τρίποντα που σημείωσαν στο δεύτερο μισό της περιόδου
11' Έναρξη 2ης περιόδου
Στο παρκέ και ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού Άριελ ΜακΝτόναλντ
11' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (20-20)
Στην 100η συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα ο "Μήτσος" σκοράρει για πρώτη φορά.
11' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Ντόμερκαντ (23-20)
12' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (23-22)
12' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΝτόναλντ (26-22)
Εκνευριστικά εύστοχοι οι Ιταλοί που έχουν ήδη 6 τρίποντα
12' Δύο βολές Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (26-24)
13' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΝτόναλντ (29-24)
14' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
Βλέποντας ότι η ομάδα του έχει κολλήσει στην επίθεση ο Ζοτς καλεί εκ νέου τάιμ άουτ, για να αντιμετωπίσει και τα ιταλικά τρίποντα
15' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (29-26)
Στους 3 μειώνει ο ψηλός που φτάνει τους 10 πόντους και "ξεκολλάει" τον Παναθηναϊκό
17' Καλάθι και φάουλ Μοντεπάσκι Σιένα Έζε (32-26)
Για πρώτη φορά στο +6 η Μοντεπάσκι
17' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (32-29)
17' Καλάθι και φάουλ Μοντεπάσκι Σιένα Στόουνρουκ (34-29)
18' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Σάτο (37-29)
8/14 τρίποντα η Σιένα
18' Δίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (37-31)
19' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (39-31)
19' Τρίποντο Παναθηναϊκός Νίκολας (39-34)
19' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (39-37)
20' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα Σάτο (41-37)
20' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (43-37)
20' Λήξη ημιχρόνου 43-37
Παρά το γεγονός ότι πλησίασε στους 2 πόντους ο Παναθηναϊκός έκανε δύο λάθη στο τελευταίο λεπτό με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά και πάλι στους 6 με τη λήξη του ημιχρόνου
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (43-39)
22' Δύο βολές Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (43-41)
Στο δίποντο η διαφορά
23' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Έζε (45-41)
23' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (45-43)
23' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (45-46)
Προσπερνάει μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά ο Παναθηναϊκός
24' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Λαβρίνοβιτς (48-46)
25' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Καραρέτο (51-46)
26' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (53-46)
27' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
Κακός ο Παναθηναϊκός που είναι στο -7
27' Τρίποντο Παναθηναϊκός Χατζηβρέττας (53-49)
Ξεκολλάει τον Παναθηναϊκό ο Χατζηβρέττας
27' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Καραρέτο (56-49)
28' Τρίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (56-52)
28' Τάιμ-άουτ Μοντεπάσκι Σιένα Πιανιτζάνι
28' Φάουλ Παναθηναϊκός Πέκοβιτς
Τρίτι επιθετικό φάουλ δίνουν στον Πέκοβιτς οι διαιτητές στην τρίτη περίοδο
29' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (57-55)
29' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Λαβρίνοβιτς (59-55)
29' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (59-57)
30' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (59-59)
30' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα Στόουνρουκ (61-59)
30' Αντιαθλητικό φάουλ Μοντεπάσκι Σιένα Λεχτάλερ
30' Δύο βολές Παναθηναϊκός Μπατίστ (61-61)
30' Λήξη 4ης περιόδου 61-61
Με τον Μπατίστ σε καταπληκτική μέρα ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει και πλέον θα διεκδικήσει τη νίκη στην τελευταία περίοδο
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (61-63)
32' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (61-65)
Μετά από πάρα πολλή ώρα ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά με 4
32' Τεχνική ποινή Παναθηναϊκός Μπατίστ
32' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (62-68)
32' Τάιμ-άουτ Μοντεπάσκι Σιένα Πιανιτζάνι
Βλέποντας το +5 του Παναθηναϊκού ο Ιταλός κόουτς καλεί τάιμ άουτ
33' Τάιμ-άουτ Παναθηναϊκός Ομπράντοβιτς
34' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα Λαβρίνοβιτς (64-68)
34' Δίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Έζε (66-68)
35' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (66-70)
36' Δύο βολές Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (68-70)
37' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (68-73)
37' Καλάθι και φάουλ Μοντεπάσκι Σιένα Λαβρίνοβιτς (70-73)
Ακόμα ένα επιθετικό ριμπάουντ για τη Σιένα
37' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Μπατίστ (70-75)
Στους 28 πόντους φτάνει ο Αμερικάνος που οδηγεί τον Παναθηναϊκό. Ακόμα μία ασίστ από τον Σάρας
38' Καλάθι και φάουλ Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (73-75)
39' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Καραρέτο (76-75)
Απίστευτη εξέλιξη στο ματς με τη Σιένα να κάνει μέσα σε δευτερόλεπτα σερί 6-0 και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα
39' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (76-77)
40' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα ΜακΙντάιρ (79-77)
Δεν γίνονται αυτά, οι Ιταλοί βάζουν όλα τα τρελά τρίποντα και προσπερνούν ξανά
40' Τρίποντο Μοντεπάσκι Σιένα Καραρέτο (82-77)
Καταστροφικό φινάλε στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό που πλέον δεν μπορεί να ανακάμψει
40' Λήξη αγώνα 82-77
Έφτασε πολύ κοντά ο Παναθηναϊκός αλλά δεν τα κατάφερε στην "Πάλα Σπορτς Μενσάνα" όπου ηττήθηκε με διαφορά πέντε πόντων χάνοντας πιθανότατα και τη δεύτερη θέση του ομίλου



















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ