ΕΛΛΑΔΑ

Μήτογλου: Προσφεύγει κατευθείαν στο CAS και ελπίζει να μειωθεί η ποινή του

Ο Ντίνος Μήτογλου με τη φανέλα της εθνικής ομάδας
Ο Ντίνος Μήτογλου με τη φανέλα της εθνικής ομάδας EUROKINISSI

Ο Ντίνος Μήτογλου αποφάσισε να προσφύγει κατευθείαν στο CAS και όχι στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της FIBA μετά την τιμωρία του, ελπίζοντας σε μείωση της ποινής του και - κυρίως - μία πιο γρήγορη απόφαση.

Τον δρόμο του CAS αποφάσισε να ακολουθήσει ο Ντίνος Μήτογλου προκειμένου να έχει πιο γρήγορα στα χέρια του μία απόφαση σχετικά με το αν θα μειωθεί η αρχική ποινή 32 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση ντόπινγκ.

Η νομική ομάδα του διεθνούς πάουερ φόργουορντ θεώρησε ότι ήταν προτιμότερο να παρακάμψουν το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της FIBA, φοβούμενοι ότι η διαδικασία θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Ο λόγος είναι ότι και η αρχική απόφαση πάρθηκε σχεδόν 11 μήνες μετά την ημέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση.

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα, ο Ντίνος Μήτογλου αποφάσισε να προσφύγει τελικά στο CAS, ελπίζοντας ότι η τελεσίδικη απόφαση θα βγει νωρίτερα (ίσως μέσα στο καλοκαίρι) και - ιδανικά - θα είναι μειωμένη. Υπενθυμίζεται ότι - όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24 - η αρχική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν 4 χρόνια, ωστόσο μειώθηκε στους 32 μήνες λόγω καλής θελήσεως από πλευράς του αθλητή.

Με δεδομένο ότι η τιμωρία των 32 μηνών ξεκίνησε να τίθεται σε εφαρμογή από την στιγμή που υπήρξε το θετικό δείγμα, αυτό σημαίνει ότι με βάση τα δεδομένα που ισχύουν τώρα ο Μήτογλου θα έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην δράση τον Νοέμβριο του 2024 και να επιστρέψει στις προπονήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2024.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ